banner

Kadir Has Üniversitesi ile Coventry Üniversitesi arasında işbirliği antlaşması




Kadir Has Üniversitesi İle Coventry Üniversitesi Arasında Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Kadir Has Üniversitesi, İngiltere’nin önemli üniversitelerinden biri olan, 2014’te ‘İngiltere’de Yılın En Modern Üniversitesi’ ve 2011 Times Higher Education Awards'da “Yılın Girişimci Üniversitesi” ödülünü alan Coventry Üniversitesi ile ortak lisans ve yüksek lisans programları, öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak yaz okulları ve araştırmaları kapsayan geniş kapsamlı bir stratejik ortaklığı hayata geçiriyor.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen lansman toplantısı ve imza törenine, İngiltere Türkiye Başkonsolosu Leigh Turner, Coventry Üniversitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Alan Richartson, Coventry Üniversitesi Rektör Yardımcısı David Pillsbury, British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack ve Coventry Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri ile akademik kadro katıldı.

İki üniversite arasındaki stratejik ortaklık kapsamında ortak lisans ve yüksek lisans programları, ortak araştırma projeleri, öğrenci ve akademik personel değişimi ile ortak yaz okullarının hayata geçirilmesini içeren geniş bir İşbirliği Protokolü ile birlikte Küresel İşletme Yüksek Lisans (MBA in Global Business), Petrol ve Doğalgaz İşletmesi Yüksek Lisans (MBA in Oil and Gas Management) ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans (MA in International Relations) dallarında çift diploma yüksek lisans programlarının protokolleri, Kadir Has Üniversitesi’nde lisansını tamamlayan öğrencilere Coventry’de yüksek lisans yapmaları imkanını veren 4+1 anlaşması, öğrenci ve idari-akademik personel değişimi içeren geniş kapsamlı Erasmus Anlaşması, son olarak da mevcut lisans çift diploma programına yeni alanları dahil eden Ek Protokol imzalandı.

Bu ortaklık çerçevesinde, Türkiye’de, Küresel İşletme Yüksek Lisans (MBA in Global Business), Petrol ve Doğalgaz İşletmesi Yüksek Lisans (MBA in Oil and Gas Management) ile Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans (MA in International Relations) dallarında ilk kez çift diploma yüksek lisans programı başlatılıyor.

Coventry Üniversitesi ile imzalanan bu anlaşmalar dizisi, Türkiye’de bu tür kapsamlı işbirliği modelinin ilk örneğini oluşturuyor. Coventry Üniversitesi ile yaklaşık bir yıldır sürdürülen görüşmeler sonrasında gerçekleştirilen anlaşma, AB 7. Çerçeve Programı kapsamında iki kurum arasında yürütülen projelere yenilerinin eklenmesini de hedefliyor. 

İşbirliği kapsamında,  Biyoinformatik ve Genetik Yüksek Lisans Programı, Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı (MBA in International Human Resource Management), Küresel Finansal Hizmetler Yüksek Lisans Programı (MBA in Global Financial Services) ve Ağırlama ve Turizm Yönetimi Yüksek Lisans Programı (MBA in Hospitality & Tourism Management) başta olmak üzere farklı yüksek lisans programları da hayata geçirilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.