banner

SDÜ ile Malezya Putra Üniversitesi arasında iş birliği




SDÜ, Malezya Putra Üniversitesi ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimini sağlayan protokol imzaladı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Malezya Putra Üniversitesi (UPM) arasında, Mevlana Değişim Programı kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi protokolü imzalandı. 

SDÜ'den yapılan yazılı açıklamada, imzalanan protokol çerçevesinde akademik ilişkileri güçlendirmenin yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin de geliştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, protokol ile araştırma, uluslararası projelerin gerçekleştirilmesi, mesleki eğitimi, seminer ve atölyelerin düzenlenmesi, öğretim kadroları ve dışarıdan gelecek kadroların karşılıklı değişimi, mesleki tecrübelerin ve ilerlemelerin paylaşımı, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimine yönelik yayınlar ile teknik literatürün alışverişi alanlarına ilişkin işbirliğinde bulunulmasının taahhüt edildiği bildirildi.

Protokol imza töreninde Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun bir konuşma yaptığının kaydedildiği açıklamada, SDÜ'nün ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiği, bu tarz işbirliklerinin SDÜ personeli ve öğrencilerinin dünyaya açılmasına, kendilerini ve bakış açılarını geliştirmelerine olanak sağladığı belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.