banner

Akdeniz Üniversitesi’ne yeni fakülte




Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar ile Kumluca’ya sağlık bilimleri fakültesi açılacak. 4 yıllık fakülte bünyesinde hemşirelik, ebelik, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile sağlık hizmetleri yönetimi bölümlerde eğitim verilecek.

Akdeniz ÜniversitesiAntalya Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sahriye Sönmez, sağlık bilimleri fakültesi açılacağını  söyledi.

Üniversite senatosunun toplantısında alınan karar konusunda bilgi veren Prof. Dr. Sahriye Sönmez, şöyle dedi:

“Antalya’nın batısında ilk defa bir fakülte kurulacak. Burada hemşirelik, ebelik, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile sağlık hizmetleri yönetimi bölümler bulunacak.”

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise bundan sonraki sürecin senato kararının YÖK’ten onaylanması olduğunu anlattı. Çetinkaya şu bilgileri verdi:

“Zemin kaplama, çatı yalıtımı, iç ve dış cephe boya işleri tamamlanacak. Okul binası, Mayıs ayında bitirip 2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete geçirmeyi planlıyoruz. Fakültenin sosyokültürel açıdan ilçemize çok şey kazandıracağını umuyorum. “

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.