banner

Kasaplar da okullu oluyor




Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesinde aşçılık, pastacılık ve kasaplıkla birlikte et işleme ve hazırlama teknikleri alanında programların açılması planlanıyor.

Yapımı devam eden Akdeniz Üniversitesi Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu(MYO) bünyesinde aşçılık, pastacılık ve kasaplık olmak üzere et işleme ve hazırlama teknikleri üzerine 3 temel program açılacak. Okulda inceleme yapan AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir, şu bilgileri verdi:

Uzman kasaplarımız yetişecek

“Gelecek akademik yıla yetiştirilmeye çalışılıyor. Okulda verilecek eğitime uygun sınıf, laboratuvar ve uygulama atölyeleri Türk mutfağının yanı sıra bölge turizmi için de büyük önem taşıyor. Burada aşçılık programı, pastacılık ve kasaplık olarak bilinen et işleme teknikleri ve hazırlama üzerine 3 temel program öngörüyoruz. Uzman kasaplarımız yetişecek. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak. Yakın bir süreç içerisinde tamamlanacak. Mutfak Sanatları meslek yüksekokulu Türkiye’de bir ilk. Aşçının yaptığının bir sanat olduğunu artık kabul ediyoruz. "

2014-2015 sezonunda öğrenci alacak okulun 4 milyon liraya mal olduğunu anlatan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise çevre düzenlemelerinin yapıldığını dile getirdi. Okulun temelinin, Akdeniz Üniversitesi, Göynük Belediyesi ve özel bir firma arasında protokol yapılarak 30 Mayıs 2011’de atıldığını anlattı.Topaloğlu, "Turizm sektöründe çalışacak aşçı ve diğer personel buradan yetişecek" dedi.

Göynük Beldesi’nde yapımı devam eden MYO’da Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Güler Çiğdem, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Ünlü, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) eski Başkanı Mustafa Çalık ve otel yöneticileri inceleme yaptı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.