banner

Gedik Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş




Gedik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Gedik Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.

gedik üniversitesi Gedik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı iken Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından YÖK’e Rektör adayı olarak önerilen Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, YÖK kararı ile 17. Ocak 2014  tarihi itibarıyla Gedik Üniversitesi'nde Rektörlük görevine başladı.

Rektör Kurtuluş, Türkiye'deki sanayi kurumları ile işbirliği içinde birçok projeyi hayata geçireceklerini belirtirken Gedik Üniversitesi’nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük Teknoparkı İstanbul Teknopark’ta yer aldığını da ifade etti. Gedik Üniversitesi’nin henüz yeni bir Üniversite olmasına rağmen çok sayıda bilimsel araştırma projesinde aktif olarak bulunduğunu ve Gedik Üniversitesi'nin bir güç, bir eğitim üssü, bir cazibe merkezi haline gelme yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Prof. Dr. Berrak Kurtuluş Kimdir?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Kürsüsü' ne 1982 yılında Asistan olarak tayin edilen Berrak Kurtuluş, Doktora derecesini yine İstanbul Üniversitesi’nde 1988 yılında aldı. Doktora sonrasında 1988-1993yıllarında ABD’de Temple University ve Wharton School, University of Pennsylvania’da misafir araştırmacı olarak bulunan Berrak Kurtuluş, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi  İktisat Fakültesi’nde Doçent, 2000 yılında Profesör oldu. Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde, İnsan Kaynakları ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı ve Bölüm Başkanı görevlerinde bulunmuştur.

2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine atanmış, 2008- 2012 yılları arasında YÖK Yürütme Kurulu Üyeliği görevini yürütmüş ve görev süresi 5 Şubat 2012'de dolmuştur. Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulunan Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Ocak 2014 itibariyle Gedik Üniversitesi Rektörü olmuştur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.