banner

Hacettepeli öğrencilere ''Üniversite Yaşamı'' dersi




Hacettepe Üniversitesinde öğrencilerin gerek akademik, gerekse sosyal yaşamlarında daha başarılı olmalarını sağlamak amacıyla katılımcılık bilincini aşılayacak ''Üniversite Yaşamı'' dersi verilecek.

Hacettepe Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversitede ilk kez verilecek Üniversite Yaşamı dersi 14 hafta sürecek. Dersin, ilk hocası da Nasuh Mahruki olacak. Açıklamaya göre, yarın yapılacak ilk derste Mahruki, Hacettepe öğrencilerine ''Kendi Everestlerine Tırmanmalarını'' öğütleyecek. 

Üniversite Yaşamı dersi ile başlayacak maratonun içinde öğrencilerin tiyatro oyunlarından konserlere, müze gezilerine ve basketbol maçlarına kadar birçok faaliyete katılma fırsatı bulacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu sene pilot bir uygulamayla Hacettepe Üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve Eczacılık Fakültesi ikinci sınıf öğrencilerinin katılacağı ders, zorunlu dersler kapsamında değerlendirilecek. Hacettepe Üniversitesinin öğrenci kulüplerinin faaliyetleri ile de desteklenecek Üniversite Yaşamı dersinin notu öğrencinin katıldığı faaliyetlerde aldığı puanlarla belirlenecek. Hacettepe Üniversitesinde ÜNİ 201 koduyla açılan ders ile öğrencilerin sınıf içi ve sınıf dışı faaliyetleri birleştirilerek akademik ve sosyal kazanımlarının arttırılması hedefleniyor.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.