banner

Üniversitede hipnoz gösterisi




Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) Fırat Üniversitesi (FÜ) Yerel Kurulu tarafından düzenlenen "Sunum Günleri" programına katılan hipnoz uzmanı psikolog Adil Yavaş, tıp fakültesi öğrencilerine hipnoz gösterisi sundu.

FÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Yavaş doktor adaylarına tıpta hipnozdan nasıl faydalanılabileceğini uygulamalı olarak anlattı.

Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hipnoz gösterisi ile doktor adaylarına mesleki hayatları içinde hipnozdan nasıl yararlanabileceklerini ve yararlanabilirlerse tedavilerini nasıl daha etkili bir hale getirebileceklerini anlatmaya çalıştığını belirtti.

Birçok alanda hipnozdan faydalanılabileceğini dile getiren Maviş, "Diş hekimliğinde hastanın korkusu varsa, bu korkusunu aşıp koltuğa oturabilmesi hipnozla çok kolay olmaktadır. Bazı tedavilerde hastanın vücudu anestezi kabul etmiyor ise herhangi bir madde kullanmaksızın bölgesel anlamda uyuşukluğun yaratılması ve oranın cerrahi müdahale yapılabilecek duruma hazırlanmasında hipnozdan yararlanılabilinir" dedi.

Kilo verme, ağrısız doğum, bilinmeyen bir rahatsızlıkla yediklerini kusma gibi birçok alanda hastaların tedavisinde hipnozdan faydalanılabildiğini kaydeden Maviş, şöyle konuştu:

"Mesela sınav dönemi öğrencilerin had safhada sınav kaygısı olabilmekte. Verimli bir çalışma dönemi olmasına rağmen sınavın yaratmış olduğu kaygıdan dolayı hatalar yapılabiliyor. Bazen uykusuzluk, mide bulantıları, baş ağrıları yaşanabiliyor. Bu gibi durumlarda da herhangi bir ilaca gerek kalmaksızın yararlanılabilinir. Antrenörler çok güçlü bir motivasyon için kullanılabilir, nitekim spor motivasyon olmaksızın düşünülemez. Bu motivasyonu sağlamak için her türlü sportif branşlarda hipnozdan yararlanılabilinir."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.