banner

İşte dünyanın en tanınan üniversiteleri




İngiltere'de yayınlanan eğitim dergisi, dünyanın en çok tanınan üniversitelerini sıraladı. İlk sırada Harvard Üniversitesi yer alıyor.

Londra'da yüksek öğretim konusunda yayın yapan “Times Yüksek Öğretim” (THE) adlı derginin gerçekleştirdiği sıralamada, ABD'nin Boston kentindeki Harvard Üniversitesi, “dünyanın en tanınan üniversiteleri” arasında ilk sırada yer aldı. Aynı kentteki Massachusetts Institute of Technology (MIT) listede 2, California eyaletinde bulunan Stanford Üniversitesi ise 3’üncü oldu.

THE'nin “ilk 10” listesine İngiltere'den 2 üniversite girerken, University of Cambridge 4’üncü sırada ve Oxford Üniversitesi 5’inci sırada kendisine yer buldu. ABD'nin Batı Yakası'ndan, Stanford, Berkley, California Institute of Technology (Caltech) ve University of California, Los Angeles (UCLA) da ilk 10'da sıralandı. New York'tan Columbia Üniversitesi ise listeye giremedi.

Ancak Columbia Üniversitesi'nin, listedeki sıralamasında 23’üncü sıradan, 12'nciliğe yükseldiği ve Forbes dergisinin listesinde ise 5’inci sırada olduğu belirtildi.

Öte yandan, Forbes dergisinin listesinde, Harvard 8'inci sırada ve Standford Üniversitesi de ilk sırada bulunuyor.

THE'nin “dünyanın en tanınan üniversiteleri listesi”de ilk 10 üniversite şu şekilde sıralandı:

1. Harvard

2. Massachusetts Institute of Technology (MIT)

3. Stanford University

4. University of Cambridge

5. University of Oxford

6. University of California, Berkeley

7. Princeton University

8. Yale University

9. California Institute of Technology (Caltech)

10. University of California, Los Angeles (UCLA)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.