banner

Öğrenciler Kazancı Bedih’i unutmadı




İstanbul  Kavram Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi  tarafından  gerçekleştirilen Sıra Gecelerinde bu geleneğin  unutulmaz ismi Kazancı Bedih saygıyla anıldı.

İstanbul  Kavram Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi  tarafından  gerçekleştirilen Sıra Gecelerinde bu geleneğin  unutulmaz ismi Kazancı Bedih saygıyla anıldı. Yüksekokulun Şişli Yerleşkesinde düzenlenen Sıra Gecesinde bu gecelerin profesyonel saz ekibi ve hanende grubu yöresel kıyafetleriyle geceye  katıldılar. Öğrencilerin bir taraftan çiğ köfte yapıp, bir taraftan da  halaylar eşliğinde Kazancı Bedih’in  en güzel türkülerini söylediler schweizer-apotheke.de. Gecenin sonunda bir konuşma yapan Kavram Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi Başkanı Talha Kaplan Sıra Gecelerinin ölümsüz ismi Kazancı Bedih’i rahmetle andı ve “Bir milletin yok olmasını istiyorsanız önce kültürünü yok edin. Halk müziğimiz de kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir. O da ancak icra edilerek yaşatılabilir. Halk müziğimizin üstadlarından biri olan Kazancı Bedih ve onun  gibi Halk müziği üstadlarının eserlerini yaşatmak, hem insanlığımızın, hem de kültürümüze sahip çıkmanın bir gereğidir. Onların hatırası halkın kalbinde ve hafızasında yaşayacaktır” dedi.. Urfa’nın sembolleşmiş isimlerinden biri olan Kazancı Bedih 2004 yılında soba zehirlenmesi sonucu hayatını yitirmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.