banner

Yeni tıp ve diş hekimliği fakülteleri geliyor




Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda beş üniversitede diş hekimliği, dört üniversitede de tıp fakültesi açılacak. İşte yeni fakültelerin açılacağı o üniversiteler;

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokulların Kurulması, Bazı Fakülte ve Yüksekokulların Kapatılması ile Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yüğrüğe giren, Bakanlar Kurulu kararına göre, beş üniversitede diş hekimliği, dört üniversitede tıp fakültesi açılacak. Bazı üniversitelerin fakültelerinde ise isim değişikliğine gidildi veya kapatıldı.

Buna göre, Beykent Üniversitesi’nde tıp ve diş hekimliği, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde diş hekimliği, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde tıp, KTO Karatay Üniversitesi’nde tıp ve diş hekimliği, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde tıp ve diş hekimliği ve Ufuk Üniversitesi’nde diş hekimliği fakülteleri kurulacak. Böylece dört üniversitede tıp fakültesi, beş üniversitede de diş hekimliği fakültesi açılacak.

Kapatılan fakülteler arasında, Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, abdullah Gül Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve bazı üniversitelerin fakülte ve yüksekokulları yer alıyor. 

Yeni kurulan, ismi değiştirilen ve kapatılan fakülteler ve bağlı oldukları üniversiteler şöyle;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.