banner

İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında tüm merak edilenler




1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, 150’yi aşkın akademik programı, yılda 1.000'in üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapan kent merkezindeki kampüsleri, yüzlerce uluslararası eğitim olanağı, 22.000 mezunu ve 20.000’e yakın öğrencisiyle yükseköğrenimde ve İstanbul’un kültür hayatında önemli bir yer ediniyor. İşte Bilgi hakkında merak edilenler;

1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” (Non scholae sed vitae discimus) ilkesini benimsedi. 12 akademik program ve 1.000 öğrenci ile yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, bugün 150’yi aşkın akademik programı, yılda 1.000'in üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapan kent merkezindeki kampüsleri, yüzlerce uluslararası eğitim olanağı, 22.000 mezunu ve 20.000’e yakın öğrencisiyle yükseköğrenimde ve İstanbul’un kültür hayatında önemli bir yer edinmiştir.

1.000’e yakın nitelikli akademisyen ile sosyal bilimler, idari bilimler, beşeri bilimler, iletişim, hukuk, mimarlık, mühendislik ve sağlık bilimleri gibi alanlarda eğitim veren BİLGİ’de 6 fakülte, 5 enstitü, 3 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Öğretim dili İngilizce olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğrenciler, öğrenimlerinin ilk yılında İngilizce Hazırlık Programı ile kapsamlı bir İngilizce öğretimi almaktadırlar.

•             Her zevke yönelik 100’e yakın öğrenci kulübü

•             Enerji Müzesi ve Çağdaş Sanatlar Müzesi gibi İstanbul’un önde gelen kültür mekanlarına ev sahipliği yapan santralistanbul Kampüsü’nde konserler, atölyeler, tiyatro oyunları ve sergiler

•             Zengin bir kütüphane ve elektronik kaynaklar

•             Kaliteli uluslararası programlarla öğreniminin bir kısmını yurt dışında yapma

•             Sosyal sorumluluk projelerine katılıp değişim yaratma fırsatlarının hepsi ve daha fazlası BİLGİ’de.

TÜRKİYE’NİN TEK GERÇEK ULUSLARARASI ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2006’dan bu yana dünyanın en büyük üniversiteler ağı Laureate International Universities’in Türkiye’deki tek üyesi olarak, ABD’den Çin’e kadar 29 ülkede 950.000’in üzerinde öğrenci nüfusu olan global ağın bir parçasıdır. BİLGİ öğrencileri bu sayede 80’den fazla üniversitenin de öğrencisidir.

BİLGİ, uluslararası saygınlığa sahip birçok üniversite ile öğrenci değişimi, ortak program ve çift diploma anlaşmaları sayesinde BİLGİ, yabancı öğrencilerin de tercih ettiği bir kurum haline gelmiştir. Böylece, BİLGİ öğrencileri Türkiye’de de kalsalar yurt dışına da gitseler, gerçek bir “uluslararası” deneyim edinmektedirler.

İngiltere’de University of Liverpool ve University of London, İtalya’da Nuova Accademia di Belle Arti Milano, ABD’de Kendall College ve Fransa’da École Supérieure du Commerce Extérieur (ESCE) gibi modadan ekonomiye, mutfak sanatlarından sosyal bilimlere kadar farklı alanlarda adını duyurmuş, dünyanın önde gelen yükseköğrenim kurumlarıyla gerçekleştirilen ortak programlar, BİLGİ’li öğrencilere eğitimlerine uluslararası çehre kazandırma fırsatı tanımaktadır.   

GLOBAL AKREDİTASYONLARA SAHİP BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA, European University Association), Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU, International Association of Universities), Doktora Eğitimi Konseyi (EUA-Council for Doctoral Education) ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü Yüksek Öğrenimde Kurumsal Yönetim Programı (IMHE) üyesidir.

Ayrıca, Sorumlu İşletme Eğitimi İlkeleri (PRME, Principles for Responsible Management Education), Magna Charta Gözlemevi (The Magna Charta Observatory of Fundamental University Values and Rights), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC, United Nations Global Compact) temel ilkeleri çerçevesinde eğitim vermektedir.

KENT MERKEZİNDE ÖDÜLLÜ KAMPÜSLER

BİLGİ’nin İstanbul’un merkezinde capcanlı bir hayat sunan üç kampüsü bulunmaktadır: Haliç’in kıyısında, 118 dönüm yeşil alanda kurulu, kentin her bölgesinden rahatlıkla ulaşılabilecek kültür, sanat ve eğitimin iç içe olduğu santralistanbul Kampüsü; eğlencenin, şehir hayatının merkezi Taksim’e 10 dakikalık mesafede, 2002 yılı “Yapı ve Yaşam Çevresi” ödülü sahibi Dolapdere Kampüsü; Şişli’ye 5 dakikalık mesafede, iş dünyasının göbeğinde Kuştepe Kampüsü.

ARTAN KAYNAKLAR, YARATILAN FIRSATLAR

BİLGİ, şimdi santralistanbul Kampüsü olarak bilinen, Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santrali Silahtarağa Elektrik Santrali’nin hizmete girişinin 100. yılını kutladığı 2014’te pek çok atıl alanı ve binayı eğitim alanlarına dönüştürdü. 18 laboratuvarı bulunan Mühendislik Fakültesi’ne 17 laboratuvar daha eklendi; Santral’in kazan daireleri Mimarlık Fakültesi için yenilendi ve Mimarlık öğrencilerinin yeni öğrenim ve üretim alanı haline geldi; Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne özel tahsis edilen binada sektörün en iyi malzemeleriyle donatılmış BİLGİ Mutfak açıldı.

YILDA 1.000’İ AŞKIN ETKİNLİĞİN EV SAHİBİ

santralistanbul Kampüsü başta olmak üzere BİLGİ kampüslerinde her yıl 1.000’i aşkın bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinlik gerçekleşmektedir. Bunların başında alanının önde gelen isimlerinin katıldığı ve BİLGİ’nin akademik kültürünün bir parçası haline gelmiş geleneksel konferanslar ve seminerler gelmektedir. Bu yıl yedincisi gerçekleşen İstanbul Seminerleri, BİLGİ’nin ev sahipliğini yaptığı Oyun Teorisi Dünya Kongresi, Düşünce Özgürlüğü için İstanbul Buluşması ve enerji sektöründen moda tasarımına kadar daha pek çok alandaki konferanslar BİLGİ’deki akademik dinamizmin bel kemiğini oluşturmaktadırlar.

•             42. ABD Başkanı ve Laureate International Universities ağı Onursal Başkanı Bill Clinton

•             İngiltere eski Başbakanı Tony Blair

•             Nobel ödüllü bilim insanları John Nash, Eric Maskin, Reinhard Selten ve Roger Mayerson (GAMES 2012)

•             Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz

•             Facebook COO’su Sheryl Sandberg

•             Yunanistan eski başbakanı Yorgo Papandreu

•             Eski Dünya Bankası Başkanı James Wolfhenson

•             64. ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright

•             Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Pascal Lamy

•             Filozof, siyasi eleştirmen ve yazar Noam Chomsky

•             Felsefeci, sosyolog ve siyaset bilimci Jürgen Habermas

BİLGİ’ye konuk olan isimlerden sadece bazılarıdır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.