banner

Işık Üniversitesi hakkında merak edilenler




Işık Üniversitesi öğrenim ücretleri ne kadar? Işık Üniversitesi burs ve yurt imkanları, Işık Üniversitesi öğrenim dili ve değişim programları…

Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 130 yıllık geleneğinin bir eseri olan Işık Üniversitesi, kapılarını 1996 yılında açtı. Feyz-i Sıbyan Mektebi adıyla, 1885 tarihinde Selanik’te kurulan ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan döneme tanıklık eden bir kurum olan Feyziye Mektepleri Vakfı, 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile “Işık Lisesi” adını almıştır. Aynı zamanda Atatürk’ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi ile bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır. Nişantaşı, Ispartakule ve Erenköy'deki anaokulları, ilköğretim okulları ve liseleri gibi, Feyziye Mektepleri Vakfı’nın eğitim zincirine eklenen Işık Üniversitesi de, “Işık geleneği”nden güç alan eğitim-öğretim kadrosu ile çağdaş eğitim anlayışı içerisinde gençlerin geleceğine yön verecek adımları atmalarını sağlıyor.

ÖĞRENİM DİLİ

Işık Üniversitesinde öğrenim dili İngilizce’dir ancak Güzel Sanatlar Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Türkçe lisans programlarında İngilizce destekli Türkçe eğitim verilmektedir. Ayrıca İtalyanca, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Japonca ve Çince gibi diğer yabancı dilleri öğrenme olanağı bulunmaktadır.

BURS OLANAKLARI

Işık Üniversitesi; öğrencilerine çok sayıda ve geniş kapsamlı burs ve indirim olanağı sunmaktadır. Yüksek Onur Bursu, Onur Bursu, %100 Burs, %50 Burs,%25 Burs, Şile LYS Bursu, Genel Liseler Tercih İndirimi, FMV Işık Liseleri Tercih İndirimi, Şişli Terakki Lisesi Tercih İndirimi, Darüşşafaka Lisesi Tercih İndirimi, Güzel Sanatlar Liseleri İndirimi, FMV Işık Liseleri İndirimi, Şişli Terakki Lisesi Güzel Sanatlar İndirimi, Darüşşafaka Lisesi Güzel Sanatlar İndirimi, Uluslararası Bakalorya İndirimi, Spor İndirimi, Kardeş İndirimi gibi lisans düzeyinde üniversiteye girişte sağlanan burs ve indirimlerdir. Işık Üniversitesinde bursların süreleri; Ön lisans için 2 (iki), Lisans programlarında bursların/indirimlerin süresi 4+1 (toplam beş yıl), Zorunlu veya İsteğe Bağlı Hazırlık Programları için 1+1 (toplam 2 yıl) olmak üzere, genel not ortalamasına kesintisiz olarak verilmektedir. Lisans düzeyinde öğretim sırasında sağlanan burslar da bulunmaktadır. Bunlar %100 Başarı Bursu, %75 Başarı Bursu, %50 Başarı Bursları ile Çalışma Bursu’dur. Başarı Bursları her yarıyıl yeniden değerlendirilir, bu sebeple öğrencinin başarısına bağlı olarak verilir. Çalışma Bursları ise birimlerin gereksinimlerine göre verilir. Üniversitenin ihtiyacı olduğu birimlerde çalışma olanağı sağlanır. Bu bursun süresi 9 aydır.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ

Öğrenci katılımını kültürünün bir parçası sayan Işık Üniversitesi, öğrencilerin bölüm, fakülte ve üniversite kurullarında temsilini sağlar. Öğrenciler bu yolla, hem günlük hayatlarının geçtiği ortamı belirleme şansına sahip olur, hem de gelecekte iş yaşamında karşılaşacakları yönetsel konular hakkında deneyim kazanırlar.

KAMPÜS

Işık Üniversitesi, eğitimini Şile ve Maslak Kampüslerinde sürdürüyor. Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Yabancı Diller Okulunun bulunduğu Şile Kampüsünde; derslikler, kütüphane, oditoryum, sergi alanı, konferans salonları, laboratuvarlar, yurtlar, spor salonları, yemekhane, restoran ve kafeteryalar en son teknolojiyle donatılmış ve 24 saat öğrenci kullanımını hedefleyen bir yapıda tasarlanmıştır. Güzel Sanatlar Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sürekli Eğitim Merkezi, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri bulunduğu Maslak Kampüsünde ise; profesyonel sergi alanları, atölyeler, laboratuvarlar, kütüphanesi, restoran ve kafesiyle eğitim alan öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırılmıştır.

BİLİŞİM

Kampüslerinde, kablolu ve kablosuz ağ üzerinden internete ve bilgi kaynaklarına kesintisiz erişim olanağı sağlanmaktadır. Öğrenciler, derslere kayıt, duyurular, online ders içerik yönetimi ve kesintisiz öğretim elemanı-öğrenci iletişimi amacıyla web tabanlı hizmet uygulamalarından faydalandırılmaktadırlar. Kampüs içerisinde bulunan serbest bilgisayar laboratuvarları 7/24 hizmet vermektedir. Bilgi İşlem Merkezi bünyesinde oluşturulan network, yazılım ve donanım laboratuvarlarından, tüm öğrenciler Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra, kişisel bilgisayarların bakım ve onarımı için de yararlandırılmaktadırlar.

KÜTÜPHANE

Türkiye’de 24 saat hizmet veren sayılı üniversite kütüphanelerinden biri olan Işık Üniversitesi Kütüphanesinde, 168 bini elektronik olmak üzere 201 binden fazla kitap koleksiyonda yer almaktadır. Kütüphanede Türkçe ve yabancı dilde kitapların yanı sıra DVD film/ belgesel koleksiyonu, slayt, ses kasetleri, CD-ROM gibi kitap dışı yayınlar, 55 adet online veri tabanı, 155 adet basılı dergi ve 26 bin elektronik dergi bulunmaktadır. Öğrenciler ve akademisyenler, internet aracılığı ile kütüphanenin aboneliği dahilinde bulunan akademik veri tabanlarına kampüs içinden/ kampüs dışından bağlanabilmekte böylelikle araştırmalarını gerçekleştirebilmektedirler. Kütüphanede kablosuz internet erişimi mevcut olup, öğrencilerimiz kişisel bilgisayarlarını da kullanabilmektedirler. Ayrıca, geniş film koleksiyondan bir film seçerek kütüphane içinde multimedya odasında bu filmi izleyebilmektedirler.

YURTLAR

Şile Kampüste tek kişilik, iki kişilik, üç kişilik ve dört kişilik odalardan oluşan, toplam 1.300 yatak kapasiteli 18 yurt binası bulunmaktadır.

YEMEK

Şile Kampüsü Sosyal Merkezi’nde; öğrencilerin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği servisini alabilecekleri, haftanın 7 günü hizmet veren bir yemekhane bulunuyor. Şile Kampüste ayrıca Deniz Manzaralı Gençlik Kampı, çok sayıda kafe ve market bulunuyor. Maslak Kampüsünde ise öğrenciler Işık Ev Sosyal Tesisleri ile Delimarche Cafe’den faydalanıyor.

SAĞLIK

Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri iş birliği ile Şile Kampüsünde, acil durumlarda ilk müdahaleyi yapabilecek donanıma sahip bir Sağlık Merkezi 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Acil vakalar için ayrıca ambulans hizmeti de bulunuyor. Maslak Kampüsünde bulunan Sağlık Merkezi ise hafta içi mesai saatleri içerisinde hizmet veriyor.

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Ar-ge Topluluğu, Atatürkçü Düşünce, Basın Yayın, Bilardo, Bilgisayar, Bilim ve Teknoloji, Bilişim Güvenliği ve Araştırma, Biyomedikal, Çevre, Dans, Doğa Sporları, Elektronik, Endüstri Mühendisliği, Erasmus ve Küreselleşme, Felsefe ve Düşünce, Folklor, Fotoğrafçılık, Güzel Sanatlar, Haftasonu, Havacılık, Işıklı Fenerbahçeliler, Işıklı Galatasaraylılar, Işıklı Kartallar, IT&MIS, İşletme ve Ekonomi, Makine Mühendisliği, Matematik, Motorsporları, Müzik, Psikoloji, Radyo, RPGS (Role Playing Game Society), Satranç, Sinema, Sosyal Aktiviteler, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Spor, Sualtı Sporları, Tiyatro ve Müzikal, Toplum Gönüllüleri, Uluslararası İlişkiler, Uzak Doğu Sporları.

SPOR

424 koltuk kapasiteli spor salonu, fitness salonları, Maslak Kampüsünde yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, hava basketbol sahası, açık hava voleybol sahası, açık hava tenis sahası, bisiklet parkları, futbol sahası, halı saha, masa tenisi alanları, dans salonu, satranç salonu.

SPOR TAKIMLARI

• Amerikan Futbolu ( Erkek )                                    • Basketbol ( Bayan - Erkek )

• Bisiklet                                                               • Futbol ( Erkek )

• Hentbol ( Erkek )                                                  • Judo ( Bayan – Erkek )

• Kayak ve Snowboard ( Bayan - Erkek )                      • Satranç ( Bayan - Erkek )

• Voleybol ( Bayan - Erkek )                                      • Yelken

• Yüzme ( Bayan )

ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMLARI

Işık Üniversitesi öğrencilerini sadece sınıflarda değil, ülke sınırlarının dışında da öğrenmesi için teşvik eder. Bu kapsamda eğitimi uygulama alanlarına taşırken, sahada yürüyen sosyal sorumluluk faaliyetlerinden stajlara kadar birçok imkân sunar. Bunlar arasında en önemlisi, eğitiminin bir bölümünü yurt dışındaki üniversitelerde sürdürmesi için öğrencilerine sunduğu seçeneklerdir. Bu sayede öğrenciler farklı ülkelerden üniversiteleri tanıma, kültürel ve akademik alışveriş ve dünyayı keşfetme imkânı bulur.

IŞIK ÜNİVERSİTESİNİN ERASMUS VE İKİLİ DEĞİŞİM PROGRAMI ANLAŞMASI OLAN ÜNİVERSİTELERİN BULUNDUĞU ÜLKELER

Almanya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Slovenya, Yunanistan, İsviçre

Erasmus dışı ikili anlaşmaların bulunduğu üniversiteler; North Alabama University – ABD, Tennessee Tech University – ABD, University of Salisbury – ABD, New York Institute of Technology – ABD, Alfred University – ABD, University of North Carolina, Wilmington – ABD, Carleton University – Kanada, University of Waterloo – Kanada, Monterrey Institute of Technology and Higher Education – Meksika, Ben Gurion University of Negev -  İsrail, Østfold University College – Norveç, Vitrina University – Arnavutluk, The University of Newcastle Australia – Avustralya, Univerzitet U Travniku - Bosna Hersek

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.