banner

Bilkent Üniversitesi’nde beyin araştırmaları merkezi kurulacak




Bilkent Üniversitesi’nde beyin araştırmaları merkezi kuruluyor.

Hayırsever Aysel Sabuncu ile Bilkent Üniversitesi arasında Beyin Araştırmaları Merkezi kurulması yönünde bir bağış protokolü imzalandı.

Beynin nasıl çalıştığının incelenmesi amacıyla kurulacak merkezde, Moleküler Biyoloji, Psikoloji ve Mühendislik bölümlerinden bilim insanları araştırmalar yapacak.

“Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi” adını alacak Merkez’in iki ay içerisinde projelendirilmesinin ardından temelinin atılması ve bir yıl içinde de tamamlanması planlanıyor. Türkiye’de bir ilk olacağı için önem taşıyan merkez, Bilkent Cyberpark içerisinde yer alacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.