banner

İÜ’ye iki yeni fakülte




İstanbul Üniversitesi, kurulan Spor Bilimleri ve Ulaştırma ve Lojistik Fakülteleri ile fakülte sayısını 22’ye yükseltti.

iu_fakulteİstanbul Üniversitesi 20 fakültesine iki yeni fakülte daha ekledi. Resmi gazetede 5 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan 7723 sayılı Kararname ile İÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (İÜ BESYO), İÜ Spor Bilimleri Fakültesi’ne, İÜ Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu (İÜ ULY) ise İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’ne dönüştürüldü.

Eğitim Alanı Genişliyor

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ Spor Bilimleri ve İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakülteleri’nin kurulmasına ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul Üniversitesi’nin, bu 2 yeni fakülte ile ülkemizin önemli ihtiyaçlarını da karşılayacağını söyledi. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin ilk üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi ülkemize akademik ve bilimsel anlamda katkılarını sürdürerek eğitim alanında hizmet vermeye devam ediyor. Bu 2 yeni fakülte ile birlikte bilimsel gücümüzü sektörel alana aktararak ülkemizi daha da ilerilere taşıyacağız. Ülkelerin kalkınmasında ve uluslararasılaşmasında önemli iki sektör olan spor ve lojistiği akademik olarak daha iyi bir biçimde yapılandıracağız. İlgili alanlardaki tecrübemizi fakülte bünyesinde daha kapsamlı bir şekilde gençlerimize aktaracağız.”

Türkiye’nin İlk Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi İÜ’de Kuruldu

İstanbul Üniversitesi bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk Ulaştırma ve Lojistik fakültesini kurdu. 1999 yılından beri Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu olarak öğretim faaliyetlerini sürdüren İÜ Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu artık İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi olarak hizmet verecek.

Ülkemizin Önemli Sektörlerine Bilimsel Destek

Ülkemiz spor teşkilatının yapı ve işleyiş tarzını tanıtan yöneticiler, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler yetiştirmenin yanı sıra, gençlerin fiziksel ve psikolojik bakımdan güçlü ve sağlıklı yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan İÜ BESYO, İÜ Spor Bilimleri Fakültesi olarak hizmet vermeye devam edecek. Tecrübe ve birikimini dünya ve Türkiye ile paylaşan İstanbul Üniversitesi, kurulan İÜ Spor Bilimleri Fakültesi ile büyük bir ihtiyacı karşılayacak.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.