banner

İngiltere'den 'Türk Üniversitesi'ne kampus teklifi




İngiltere Bilim ve Üniversitelerden Sorumlu Devlet Bakanı David Willetts, Türkiye ve İngiltere üniversiteleri arasındaki bilimsel çalışmalardaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla İTÜ'yü ziyaret etti. Willetts'in "İTÜ'nin İngiltere'de kampüs açmasını çok isteriz" dediği bildirildi.

Üniversite'nin Ayazağa kampüsüne İngiltere'nin önemli üniversitelerinden 16 rektör ve rektör yardımcısının yer aldığı bir heyetle gelen Willetts, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'le birlikte üniversite bünyesinde üretilen,  Türkiye'nin ilk hidrojen teknesi, ilk küp uydusu, ilk güneş teknesi ile mikro uydu, insansı robotlar ve güneş arabası projelerini inceleyerek projede görev yapan öğrencilerden bilgi aldı. Willetts ve beraberindeki heyet, daha sonra İTÜ yöneticileriyle birlikte, İTÜ'nün çalışmaları ve gerçekleşecek projelerde bilgi paylaşımı konusunda  görüşmeler yapmak üzere basına kapalı bir toplantı yaptı.

İTÜ'nin İngiltere'de kampüs açmasını istiyoruz

İTÜ'den toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, İngiliz Bakan Willetts'in İTÜ'nün gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaları önemsediklerini kaydettiği belirtildi. Açıklamada, Willetts'in, "İTÜ gibi, her türlü uluslararası yükseköğretim ağlarında başarıyla temsil edilen bir dünya üniversitesinin, İngiltere'de kampüs açmasını çok isteriz. Bununla ilgili her türlü desteği vermeye hazırız" dediği bildirildi.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.