banner

Dr. Mustafa Aydın’a Fahri doktora unvanı




İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Aydın’a Azerbaycan’daki “Odlay Yurdu Üniversitesi” tarafından uluslararası alanda gerçekleştirdiği yükseköğretim çalışmalarından ötürü “Fahri Doktora” unvanı verildi.

mustafa aydin fahriİstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, uluslararası alanda yaptığı yükseköğretim çalışmalarından ötürü Azarbaycan Odlay Yurdu Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanına layık görüldü.

Doktora unvanı Bakü’de düzenlenen törenle takdim edildi.

Azarbaycan Milletvekili ve “Odlay Yurdu Üniversitesi” kurucusu Prof. Dr. Ahmed Valiyev, törende yaptığı konuşmada, “İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve EURAS Kurucu Başkanı Sn. Dr. Mustafa Aydın’ın uluslararası alanda gerçekleştirdiği yüksek öğretim çalışmaları örnek alınacak değerdedir ve de eğitimin kalitesini arttırmaya yöneliktir. Ülkem ve eğitimci kimliğim adına kendisine Fahri Doktora unvanı takdim ederek teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Eğitimciler global trendleri takip etmeli

Fahri Doktora cübbe ve kepini giyen Dr. Mustafa Aydın, teşekkür konuşmasında, “Eğitimcilerin global trendleri takip etmesi, sınırların ortadan kalktığı bir dünyada her zaman yeniliklere öncülükle ülkelerinin gelişiminde akıncı güçler olarak çalışmaları gerekir. Sizler huzurunda sayın milletvekili ve rektörüme şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Dr. Mustafa Aydın, Azarbaycan ziyareti sırasında Eğitim Bakan Yardımcısı Ceyhun Bayramov ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Hafız Pasayev ile de bir araya geldi. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın her iki isimle görüşmesinde, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulacak “Study in Azarbaycan” markasının ilk kullanımının EURAS tarafından desteklenen EURIE Avrasya Yükseöğretim Zirvesi’nde kullanılması ve eğitim işbirliklerinin arttırılması konuları konuşuldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.