banner

Fırat Üniversitesi'nden yeni öğretim yılında 3 yeni bölüm




Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde 3 yeni bölüme daha öğrenci alınacağını duyurdu.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde yeni açılan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinin birinci ve ikinci öğretimlerine, 2012-2013 akademik yılında öğrenci alınacak.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Fırat Üniversitesi olarak her geçen gün bünyelerinde bulunan fakültelerin bölüm sayılarını artırdıklarını belirterek, Yükseköğretim Kurulu tarafından Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinin birinci ve ikinci öğretimlerine öğrenci alınacağını söyledi.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Varol ise, Teknoloji Fakültesi'ndeki bölümlere normal liselerden MF-4 puanına göre ve Mesleki Teknik Orta Öğretim kurumlarından yine MF-4 puanına göre öğrenci alımının yapılacağını belirtti.

Prof. Dr. Varol, “Fakültemiz bünyesinde 2011 yılında üç yeni bölüm kurduk. Bu bölümlerimiz; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümleridir. Bu bölümlerimize öğrenci alımı yapabilmemiz için öğretim üyesi sayılarımızı tamamladık. Yükseköğretim Kurulu’nun öğrenci alım kriterlerinde her bir bölüm için en az üç öğretim üyesinin olma şartı gerekiyordu. Biz de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nde yedi öğretim üyesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği’nde dört öğretim üyesi ve İnşaat Mühendisliği’nde ise yine yedi öğretim üyesi ile bu şartları tamamlayarak 2011 yılında Yükseköğretim Kurulu’na öğrenci alımı için başvurumuzu yaptık. Geçen hafta Yükseköğretim Kurulu’nda bu öğrenci alımları kabul edildi. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde; I. Öğretimine 80 ve II. Öğretimine yine 80 öğrenci alacağız. Tabii bu 80 öğrencinin 32 'si genel liselerden, 48 'i ise meslek liselerinden olacak.

Teknoloji Fakültelerinin yapılandırılmasında meslek liselerinden gelen öğrencilere bir yıllık bilimsel hazırlık programı uygulanıyor. Dolayısıyla meslek liselerinden gelen öğrenciler fakültede beş yıl eğitim görüyorlar. Çünkü meslek liselerindeki müfredatlarda Matematik, Fizik ve Kimya derslerinin ağırlığının az olduğunu tespit ettik. Teknoloji Fakültesindeki bu bölümlerden mezun olacak öğrencilerimiz de mühendis unvanıyla mezun olacakları için kendilerinin bu eksikliklerini bilimsel hazırlık programıyla tamamlamış olacağız” dedi.

Fırat Üniversitesinin 2008 yılındaki öğrenci sayısının 20 bin civarında iken Rektör Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl' ün destekleriyle bu sayının 30 bin’e çıktığını belirten Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Varol, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Teknoloji Fakültesi bünyesindeki bölümlere 1280 öğrenci alınacağını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.