banner

YÖK'ten Yükseköğretim Program Atlası




YÖK Başkanı Saraç, "Yükseköğretim Program Atlası ile üniversite tercihlerinin yönlendirilmesi hususunda öğrencilerimiz, sanal ortamda, cep telefonuyla bile erişebilecekleri güvenilir bir bilgi kaynağına, sanal bir rehbere kavuşmuş olacak" dedi. 

yekta_sarac_atlasYÖK Başkanı Yekta Saraç, "Yükseköğretim Program Atlası ile üniversite tercihlerinin yönlendirilmesi hususunda öğrencilerimiz, sanal ortamda, cep telefonuyla bile erişebilecekleri güvenilir bir bilgi kaynağına, sanal bir rehbere kavuşmuş olacak" dedi. Saraç, "Yükseköğretim Program Atlası" uygulama ve uygulamada yer alan "YÖK Lisans/ YÖK Önlisans Atlası" ve "YGS-LYS Net Sihirbazı" tanıtım toplantısında, bu yıl ÖSYS'ye başvuran 2 milyon 255 bin 386 kişiden, 2 milyon 178 bin 563'ünün pazar günü YGS'ye gireceğini anımsattı. Adaylara başarı dileyen Saraç, adayların sınav sonrası tercih aşamasında karşılaştıkları problemlerinin çözümü için Yükseköğretim Program Atlası hazırladıklarını belirtti. Saraç, şunları kaydetti: "Yükseköğretim Program Atlası ile öğrencilerimizin üniversite tercihlerinin yönlendirilmesi hususunda öğrencilerimiz, sanal ortamda, cep telefonuyla bile erişebilecekleri güvenilir bir bilgi kaynağına, sanal bir rehbere kavuşmuş olacaktır. Bu noktada, önemle vurgulamak istiyorum, YÖK Program Atlası bir 'tercih robotu' değildir. Ondan daha da ileri noktada, sadece YÖK tarafından derlenebilecek veya paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir bir referans kaynaktır. YÖK, yıllar yılı, gençlerin gözünde soğuk, uzak, sevimsiz bir kurum hüviyetinde idi. Geçmişin kötü algısını artık sırtımızda taşımak istemiyoruz. Yeni ve yenilikçi YÖK olarak gençlerimizin gözünde onları kucaklayan, fayda sağlayan, yol gösteren bir yere gelmeyi hedefliyoruz." Programın hazırlanmasında gençlerin beklenti ve tercihlerinin dikkate alındığını aktaran Saraç, uygulamanın tamamen mobil uyumlu olarak geliştirildiğini söyledi.

"Yanlış kapıları çalmasınlar"
YGS sonrası adayların hedeflerine ne kadar yakın veya uzak olduklarını merak edeceklerini anlatan Saraç, şu değerlendirmelerde bulundu: "Yanlış kapıları çalmasınlar ve yanlış arayışlara girmesinler istiyoruz. YÖK Program Atlası'nda, hedefledikleri programlara geçen sene yerleşenlerin YGS sonrasındaki ortalama başarılarını görebilirler. Böylece kendilerine gerçekçi hedefler belirleyebilirler. LYS aşamasından sonrasındaki tercihlerinde bu atlas yine kendilerine yol gösterecektir."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.