banner

Rektör’den örnek davranış!




Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal harç paralarını ödeyemeyen öğrenciler için yardım kampanyası başlattı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, özellikle ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin hem harç kredisi alamadığını hem de ikinci öğretimde yüksek olan harçları ödemekte çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ''Duyarlı vatandaşlarımız, başlattığımız kampanyaya katılarak öğrencilerimize katkı sunabilir'' dedi.

Rektör Prof. Dr. Battal, düzenlediği basın toplantısında, deprem nedeniyle üniversite öğrencilerinin harç ücretlerinin devlet tarafından karşılanması için Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptıkları müracaatın ''mevzuata aykırılık'' gerekçesiyle uygun görülmediğini bildirdi.

Bu ihtimali göz önünde bulundurarak öğrencilerin harç ücretleri için yaklaşık 1,5 ay önce kampanya başlattıklarını ifade eden Battal, kampanyanın 18 Nisan'da sona ereceğini hatırlattı.

Kampanya için bankalarda açtıkları hesaplarda 150 bin lira toplandığını bildiren Battal, şöyle konuştu:

''Üniversitemizde yaklaşık 18 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Bunların yüzde 30'u Vanlı. Yardım hesaplarında toplanan parayla ancak bin öğrencinin harç ücreti karşılanabilir. Bu yardım kampanyası için senatomuzda bir komisyon kurduk. Komisyon marifetiyle birimlerimizin öğrenci oranlarını dikkate alarak bu oranlara göre parayı tahsis ettik. Bunu internet sitemizde de yayınladık.''

Yardım hesaplarında toplanan paranın yeterli olmadığını belirten Battal, ''Özellikle ikinci öğretimde okuyan öğrencilerimiz hem harç kredisi alamıyor hem de bunların ücreti oldukça yüksek. Dolayısıyla bunu ödemekte çok sıkıntı yaşıyorlar. Duyarlı vatandaşlarımız, başlattığımız kampanyaya katılarak öğrencilerimize katkı sunabilir. Herkes elinden geldiği kadarıyla yardım ederse çocuklarımızın sorununu çözecek kadar para toplanabilir. 1,5 veya 2 milyon lira toplayabilirsek çok acil ihtiyacı olan birçok öğrencimizin harcını ödemiş olacağız'' dedi.

Depremden sonra Türkiye'nin her yerinde Van için büyük yardımların yapıldığını hatırlatan Battal, yapılan yardımlar karşısında taleplerinin küçük miktar olduğunu kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.