banner

Çin'deki üniversiteye Türkçe bölüm açıldı




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyaretinin son durağı Şanghay'da Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi ile Yunus Emre Kültür Merkezi arasında anlaşma yapıldı.

Törende konuşan Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi Rektörü Sao Dıming, Çin ve Türkiye'nin uzun bir tarihe sahip iki köklü kültür olduğunu vurgulayarak, insanlığın gelişimine katkı sağlamış iki büyük ulus olduklarını söyledi.

Sao, Türkiye ve Çin'in bugün birbirini daha iyi anladığını ve stratejik işbirliği kurduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinin sürekli gelişmesi için halkların ve gençlerin arasında bağ kurulmasının önemine işaret etti.

Üniversitenin 63 yıllık bir tarihi olduğunu söyleyen Rektör Sao, okullarında geçen yıl Türkçe bölümünün faaliyete başladığını söyledi.

Sao, Türkçe bölümünün faaliyete başlamasının Türk-Çin diplomatik ilişkilerinin tesisinin 40. yılına denk geldiğini hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hususi ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenin sonunda Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Esenli ile Çinli yetkililer üniversite ile Yunus Emre Kültür Merkezi ile anlaşma imzaladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.