banner

Üniversite öğrencileri insansız helikopter yaptı




BÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrenciler, akademik çalışma kapsamında insansız helikopter üretti.

Bilecik Üniversitesi Bilecik Üniversitesi (BÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrenciler, akademik çalışma ile insansız helikopterin prototipini yaptı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ''Bilkopter'' adı verilen helikopter, ilk aşamada 3 kilometrelik bir mesafede havada sabit kalarak bölgeden detaylı görüntü alabilecek şekilde tasarlandı. Helikopter, doğal afetlerde, tarımda, fotoğrafçılık alanında, spor faaliyetlerinin izlenmesinde, sinema sektöründe, kaçak yapılaşmayla mücadelede ve askeri alanda kullanılabilecek.

Yrd. Doç. Dr. Metin Kesler, şöyle konuştu:

''İnternetten kontrol imkanımız olacak. Androit destekli telefonlar vasıtasıyla da helikopteri rahatlıkla kontrol edebileceğiz. Bu da internet vasıtasıyla olacak. Proje tamamladığında 'Şu koordinatta şu mağaraya gir, görüntüleri al, bize yansıt' diyebileceğiz. Dolayısıyla sakıncalı veya tehlikeli bir bölge, insan gitmeden bu hava aracıyla üzerine yerleştirilecek kameradan aktarılan görüntüler sayesinde kontrol edilebilecek.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.