banner

World Cup 3 törenlerle başladı




Futbol dünyasında yaşanan gerginliklerin aksine sporun “Dostluk ve Barış” olduğunu hatırlatan önemli bir organizasyon gerçekleşti. 16 farklı ülke takımının katılımı ile bu yıl üçüncüsü yapılan ‘Fatih World Cup 3’ futbol turnuvasının açılışı görkemli bir törenle yapıldı. Törene Hakan Şükür, Tolga Zengin, Uğur Tütüneker, Volkan Ballı gibi spor adamları katıldı.

Fatih Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Fatih World Cup 3’ futbolun önemli isimlerini bir araya getirdi. Melih Gümüşbıçak’ın sunumuyla yapılan törene eski futbolcu ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin, eski futbolculardan Uğur Tütüneker, İlyas Kahraman ve ülke takımlarının büyükelçi ve konsolosları katıldı. 17 Nisan-8 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvanın şampiyonu ise 8 Mayıs 2012 Salı günü yapılacak final maçında belli olacak.

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, bu turnuvayı dostluk ve kardeşlik için gerçekleştirdiklerini ve bu sayede birbirimizle birlikte yaşama sanatını daha iyi öğrendiklerini söyledi. Rektör Tekalan, “Fatih Üniversitesi olarak, kuruluşumuzdan beri, hiçbir milleti, hiçbir kimseyi yabancı olarak bile adlandırmıyoruz. Yabancı uyruklu öğrencilerimize bile yabancı demeye imtina ediyoruz. Küreselleşen dünyada birbirimizi tanıma zorunluluğu gördük. Birbirimizle birlikte yaşama sanatını öğrendik.”dedi.

Hakan Şükür’den futbola geri dönüş sinyali!

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ise organizasyonun, ülkemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere futbol aracılığı ile kendilerini ifade edebilme fırsatı verdiğini söyledi. Şükür, “İlk yılından beri bu turnuvayı takip ediyorum. Fatih World Cup’a katılabilmek için önümüzdeki yıl Fatih Üniversitesini kazanıp hem okuyup hem futbol turnuvasında oynamak istiyorum.” dedi.

Törende efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis ve Erdoğan Arıca unutulmazken turnuvada yeralan 16 takımın futbolcuları ritm grubunun davul şovu eşliğinde sahneye çıktı. Tören sonunda öğrenciler ve konuklar sahnede hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Organizasyon kapsamında ayrıca Fatih Üniversitesi öğrencileri Alex De Souza’yı ‘En Değerli Yabancı Oyuncu’, Semih Kaya’yı ‘En İyi Çıkış Yapan Oyuncu’, Tolga Zengin’i ‘En Değerli Kaleci’, Rıdvan Dilmen’i ‘En İyi Spor Yorumcusu’, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ı ‘En Değerli Oyuncu’, Şansal Büyüka’yı ise ‘En İyi Spor Programı(Maraton)’ ödülüne layık gördü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.