banner

KTÜ Rektör adayından iddialı sözler




Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) rektörlük seçimlerine kısa bir süre kala Prof.Dr. Hülya Kalaycıoğlu adaylığını açıkladı. Kalaycıoğlu, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında KTÜ'yü dünyada ilk 500 üniversite içerisine sokacağını belirtti.

Prof.Dr. Hülya Kalaycıoğlu Hedeflerinin ortak paylaşım içerisinde 2023 yılında dünyadaki ilk 500 üniversite içerisinde yer almak olduğunu kaydeden Kalaycıoğlu,"Böylesine büyük bir misyona sahip olan üniversitemiz, günümüzde hak ettiği yerlerden çok uzaktadır. 2009 yılında dünya üniversiteleri arasında bin 791. sırada yer alan üniversitemiz 2011 yılında ancak 2 bin 721'de yer alırken ülkemizde ise 60. sırada yer bulabilmiştir. İşte bizim amacımızda KTÜ'yü dünyada ilk 500 üniversite içerisine sokmaktır" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin yüksek sıralara çıkmamasının nedenlerine değinen Kalaycıoğlu, şöyle konuştu: "Akademik personelimizin başarılarından dolayı yeterince teşvik edilmemesi, gelirlerin yetersiz kalması, yönetim kademelerinde yeterince görev alamıyor olması, KTÜ'nün teknik üniversite çizgisinden kayması, öğrenci sayımızın çok fazla olması, buna rağmen öğretim üye ve yardımcısı sayımızın yetersiz kalması, laboratuvarların yeni cihazlarla donatılmış olmaması, yurtdışı desteklerin yeterli olmaması, lojmanların yetersizliği ve dağıtımındaki sorunlar akademik motivasyonu olumsuz etkilemektedir"

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.