banner

Acıbadem Üniversitesi öğrencilere mesleklerini yaşayarak seçme fırsatı sunuyor




Acıbadem Sağlık Grubu’ndan aldığı güçle yola çıkan Acıbadem Üniversitesi öğrencilerini mesleklerinin “en iyisi” olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.Bu amaçla öğrencilerin sadece üniversite eğitimleri sırasında değil liseden itibaren yanlarında olmak isteyen Acıbadem Üniversitesi öğrencilerin meslek seçimiyle ilgili karar verme sürecinde onlara yol göstermek adına Görerek Yaşayarak Meslek Tanıtım Projesi’ni başlattı.
acibadem_uniProjenin amacı öğrencilerin meslek seçim kararlarını okuyarak, dinleyerek, araştırarak değil birebir o mesleği tanıyarak, o mesleğin günlük faaliyetlerinin içinde bulunarak, yaşayarak vermelerini sağlamak. Proje kapsamında Tıp, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi bölümlerini seçmeyi düşünen öğrencileri Acıbadem Hastanelerinde bir gün boyunca misafir ediliyor. Bu süre içerisinde öğrenciler uzmanlarla beraber hasta muayenesinden, ameliyata kadar pek çok aşamada yer alarak seçmeyi düşündükleri mesleği yakından tanıma fırsatına sahip oluyorlar.
Projeyle ilgili olarak Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney bu projenin tercih öncesinde öğrencilere çok fayda sağladığını ve öğrencilerin seçecekleri mesleği ilerde yapıp yapamayacağı hakkında ışık tutarak sağlıklı tercih yapmalarını sağladığını ifade etti. Güney, İstanbul’un bir çok lisesinden sağlık bilimlerine ilgi duyan öğrenciler arasından oluşturulan gruplar en çok ameliyathanelerde yapılan cerrahi girişimlerden etkilendiklerini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.