banner

Milli Takım Teknik Direktörü öğrencilerle buluştu




A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Final Şampiyonluk Grubu maçlarında tribün olayları ve farklı olayların çıkmasının Türk futbolu adına üzüntü verici olduğunu söyledi.

Doğuş Üniversitesi'nde düzenlenen 'Türk Milli Takımı'nın geleceği' konulu söyleşiye katılan Abdullah Avcı, Türk futbolunun önemli 4 kulübünün Süper Final'i ilk kez oynadığını dile getirerek, "Oynanan iki maçı da canlı izledim. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Fenerbahçe biraz ön plana çıktı. Dünkü maç enteresan başladı. Galatasaray'ın bıraktığı yerden devam ediyor gibi görüntüsü var. İki maçta bir taraftan tribün olayları, bir taraftan farklı olayların çıkması Türk futbolu adına üzüntü verici. Türkiye'nin önemli 4 kulübü ilk kez Süper Final oynuyor. Biraz daha oyunun keyfine, sonucuna, oynanan oyunlara bakmanın, sonucu ne olursa olsun bunu güzel duyguyla yaşamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum'' dedi.

"EMRE'Yİ UZUN SÜREDİR TANIYORUM"

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ve Trabzonsporlu Didier Zokora arasında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, şöyle konuştu:

"Emre'yi uzun süredir tanıyorum. Saha dışında inanılmaz derecede olumlu ve pozitif yanları olan bir insan. Sahanın içinde bazen bir takım sıkıntılı pozisyonlara düştüğü durumlar oluştu. Son maçtan sonra görüşmedim. Konunun açılımının ne olduğunu bilmiyorum ama böyle bir durumun kamuoyunun bu kadar gündemine gelmesi hoş değil. Konunun detaylarını bilmiyorum. Kamuoyu devamlı bununla meşgul oluyor. Bununla çok meşgul olup da futbolun dışına çıkmak da üzücü. İki tarafı da dinlemek lazım. Detaylı şekilde empati yapıp onların yerine kendimizi koymamız lazım. Probleme problemle değil çözümle gitmek lazım. Umarım camialar, kişiler bu olaylardan yıpranmadan çıkarlar. Emre ile görüşeceğim, kardeşim, oyuncum. Her oyuncumla görüştüğüm gibi onunla da görüşeceğim."

"GALATASARAY YENİP BELKİ KOPARMAK İSTEYECEK. FENERBAHÇE YENERSE İBRE BELKİ O TARAFA DÖNECEK"

Abdullah Avcı, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında hafta sonunda oynanacak derbi maçla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, "Türk Telekom Arena'da güzel bir maç olacak. Enteresan maçlar olabiliyor. Galatasaray yenip belki koparmak isteyecek. Fenerbahçe yenerse ibre belki o tarafa dönecek. Sadece oyunun konuşulduğu çok güzel bir müsabaka olmasını diliyorum. Hak edenin kazanacağı bir oyun olsun, biz de güzel bir maç seyretmek için oraya gideceğiz" ifadelerini kullandı.

"BARCELONA'NIN OYUNU BANA KEYİF VERİYOR" 

Bir üniversite öğrencisinin Barcelona, Manchester United, Real Madrid takımlarından hangisinde teknik direktör olmak istediği yönündeki soruyu yanıtlayan Avcı, "Barcelona'nın oyunu bana keyif veriyor. Teklif olmaz da, olursa bir şeye karışmam zaten, sahada

oynuyorlar" açıklamasında bulundu. Barcelona'yı eskiden beri keyifle seyrettiğini kaydeden Avcı, takımın günümüzde işi abarttığını söyledi.

"FORMAYI HAK EDENE VERECEĞİZ"

Bir öğrencinin daha önce Engin Baytar ile ilgili olarak 'Allah bana Engin Baytar ile çalışmayı nasip etmesin' söyleminin hatırlatılması üzerine Abdullah Avcı, "O dönemde Engin'le bir araya geldik konuştuk, problemimiz yok. Milli takım kapısı herkese açıktır. Bunun örnekleri var. Metin Tekin futbolu bırakıyordu. Fatih Terim tek maçlık çağırdı. Yusuf Şimşek futbolu bırakıyordu, bir milli maçın kadrosunda yer aldı. Her oyuncuya kapımız açık, zaman içinde bunu değerlendireceğiz. Zaman zaman bazı oyuncuların durumları ile ilgili sorular soruluyor. Formayı hak edene vereceğiz" diye konuştu.

"ALEX İÇİN MİLLİ TAKIMLA İLGİLİ BİR DÜŞÜNCEMİZ OLMADI"

Abdullah Avcı, geçmişte Mehmet Aurelio'nun milli takımda oynadığını "Alex Türk olsa kadroya alır mıydınız ?" sorusunu, "Yaşı ufak oyunculara açığız. Alex, Türk futboluna çok önemli katkılar veriyor ama milli takımla ilgili bir düşüncemiz olmazdı'' şeklinde cevapladı. Mehmet Topuz ile ilgili bir soruya da yanıtlayan Avcı, ''Mehmet Topuz, Fenerbahçe'de istikrarlı oynuyor. Herkesi değerlendiriyoruz. Herkesin performansını masa üstüne yatırıyoruz. Her oyuncuya milli takımımızın kapısı açık" ifadelerini kullandı.

"ALTYAPILARDA KULÜP BAZINDA ULUSLARARASI MAÇLAR OYNAYAMIYORUZ"

Abdullah Avcı, Türk futbolunun altyapısıyla ilgili bir takım problemleri çözmeleri gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Altyapılarda çalışmış biri olarak Almanya'da da araştırmalar yaptım. Arada farklar var. Okul eğitimi ve futbol eğitimini bir arada çözmemiz gerekiyor. Sadece TFF ile değil, bunun devlet politikası olması lazım. Şu anda buna destek olabilecek bir devlet var. Ülke olarak herkes çok yetenekli olduğumuzu ifade ediyor. Kulüplerin patronları olabilir ama birimlerin başında profesyoneller olmalı. Gençlik geliştirme merkezlerine yatırım yapmak ve karşılığını almak bir süreçtir. Altyapılarda kulüp bazında uluslararası maçlar oynayamıyoruz. 15-16 yaşlarda takımlarımız uluslararası maçlar yapmıyor. Bizde milli takıma gelen oyuncu uluslararası maç oynuyor. Bunları yapmazsak istikrarlı bir takım olamayız."

"ALMANYA'DA BAZI OYUNCULARI BİZE ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Gurbetçi oyuncularla iletişim kurup kurmadıkları sorusunu Avcı, şöyle yanıtladı:

"Evet iletişim kuruyoruz. Geçen hafta Almanya'ya gittim. Almanya'da 3 milyon nüfusumuz var. Almanya'da 3 oyuncumuz Avrupa'nın büyük takımlarına transfer oluyor. Burada 75 milyon nüfusuz, sadece Arda'yı verebiliyoruz. Okul ile futbol eğitimini bir arada çözmeliyiz. Cumartesi günü İngiltere'ye gideceğim, sonra yine Almanya'da bazı oyuncular var, tercihlerini bizden yana kullanmalarına çalışıyoruz"

"ARİF ERDEM ADAPTASYON DÖNEMİNİ İYİ GEÇİRİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da yerine gelen Arif Erdem ile ilgili soruyu yanıtlayan Abdullah Avcı, "Arif hoca, 5.5 sene yardımcılığımı yaptı. Türk futbolunda önemli oyunculuk başarıları yaşadı. Futbolu bence erken bıraktı. Adaptasyon dönemini iyi geçiriyor. Önümüzdeki sene itibariyle devam ederse daha farklı tablolar çizer" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.