banner

İstanbul’da yeni bir üniversite kuruluyor




YÖK Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, İstanbul'da ''MEF Üniversitesi'' adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak. Üniversite, 4 fakülte, bir yüksek okul ve 2 enstitüden oluşacak.

Bilecik Üniversitesi'nin adı, ''Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'', Gaziantep'teki ''Gazikent Üniversitesi''nin adı da ''Hasan Kalyoncu Üniversitesi'' olarak değiştirildi.

Genel Kurul'da, ayrıca ''Güneydoğu Asya'da Dostluk ve İşbirliği Anlaşmasını Değiştiren 3. Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'', ''Türkiye ile BM Kalkınma Programı Arasında UNDP İstanbul Uluslararası Kalkınmada Özel Sektör Merkezinin Kuruluşu ile İlgili Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'' ve ''Türkiye ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Arasında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekretaryasına Dair Ev Sahibi Ülke Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı'' kabul edilerek, yasalaştı.

Başkanvekili Meral Akşener, 23 Nisan Pazartesi günü, saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.