banner

Başbakan’ın üniversitesine yeni bölümler geliyor




Gümrük Bakanı Yazıcı, ''Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne dört yeni bölüm ekleyeceğiz'' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne dört yeni bölüm ekleyeceklerini bildirdi. Bakan Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'nin kalkınmasında ve gerek ulusal gerek uluslararası arenada kendini duyurmasında çayın tek başına rol almadığını belirtti. Rize'yi geleceğe güvenle taşıyacak ve Rize'nin marka değerini artıracak olan etkenlerin başında Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin geldiğini kaydeden Bakan Yazıcı, ''Rize'nin hak ettiği yere gelebilmesi için üniversitemizin Türkiye'deki büyük üniversitelerle yarışabilmesi gerekiyor. Bunun için de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne dört yeni bölüm ekleyeceğiz. Bunlar, Hukuk Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Ardeşen Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'dur. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararnamesi imzaya açıldı. Ayrıca henüz kararnamesi hazır olmayan ama şimdiden kurulması için çaba harcadığımız Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi'ni de Rize'ye kazandırmaya çalışıyoruz. Tüm bunlarla birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, yüksekokullar hariç 11 fakülteli bir üniversite haline gelecek. Bu sayede Rize markalaşma ve ülkemizin kaderini belirlemede önemli bir etken haline gelecek'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.