banner

Üniversiteden tartışma yaratan tarihi karar




Dünyanın en prestijli okullarından Harvard Üniversitesi, parayla abone olunan bilimsel yayınlardan makale almama kararı aldı. Kimi çevreler buna hak verirken, kimileriyse dünyanın en zengin üniversitelerinden biri olan Harvard'ın kararının eğitimde kaliteyi düşürebileceğini düşünüyor.

harward üniversitesiÜniversite yönetimi, bünyesinde çalışan 2,100 öğretim ve araştırma görevlisine parasız kaynaklardan yararlanmalarını söyledi.

Bu kararın alınmasına neden olarak, paralı yayınlara üyelik bedellerinin üniversiteye ekonomik açıdan çok yük getirmesi gösterildi. Paralı yayınların kütüphaneye maliyetinin yılda 3.5 milyon dolar olduğu belirtildi.

Üniversite kütüphanesinin müdürü Robert Darnton, Guardian’a yaptığı açıklamada, “Umarım diğer üniversiteler de aynı şekilde davranır” dedi.

Darnton, “Hepimiz aynı ikilemi yaşıyoruz. Fakülte olarak araştırma yapıyoruz, makaleler yazıyoruz. Ama bunların sonuçlarının yer aldığı yayınları parayla alıyoruz. Bu çok saçma bir sistem” diye konuştu.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.