banner

Türkiye’nin en kariyerli isimleri kariyer öykülerini anlattı




4. Kariyer Günleri’nde sektör devleri İstanbul Arel Üniversitesi’nde buluştu.

ali ağaoğluİstanbul Arel Üniversitesi,  bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel Kariyer Günleri etkinliğinde inşaat sektörünün başarılı ve popüler isimlerinden Ali Ağaoğlu başta olmak üzere alanlarında uzman isimleri öğrencileriyle buluşturdu.

İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ArelKam) tarafından düzenlenen geleneksel “Kariyer Günleri” nin dördüncüsü başarılı çalışmalarıyla çok yakından tanıdığımız ve her biri alanında uzman konukların katılımıyla 18 - 19 Nisan 2012 tarihleri arasında Tepekent Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN İLK KONUĞU ALİ AĞAOĞLU

4. Kariyer Günleri etkinliğinde İstanbul Arel Üniversitesi öğrencilerinin ilk konuğu Ali Ağaoğlu oldu. Tam bir eğitim gönüllüsü olduğunu ifade eden Ağaoğlu; ”Türkiye’nin doğal kaynağı yok, ancak genç bir insan kaynağı var. Türkiye nüfusunun % 70’ini genç nüfus oluşturuyor. Yaş ortalaması ülkemizde 28-29 iken Avrupa ülkelerinde yaş ortalaması 48-49. Avrupa üretim hevesini kaybetmiş. Ancak gelir seviyesini yukarı çekmek için üretmek gerek. Bugün Türkiye’de yakalanan siyasi istikrar ile gelirini 4’e katladı. Bunu da çalışarak başardı. Kişi başına düşen gelir, ekonominin büyümesiyle 20-25 bin dolara yükselirse işçi maaşları da artar. Ben B gelir grubuna ev satıyorum. Asıl hedefim C’ye satmak ve ekonominin büyümesiyle bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

 Bu noktaya çalışarak geldiğini belirten Ali Ağaoğlu, kariyer yolculuğunda gençlere şu önerilerde bulundu; ”Babam inşaat işindeydi. Beni de hep işin içinde tuttu. Bir fırınımız vardı ve ben fırının muhasebesini tutuyordum. Çalışmayı erken yaşlarda öğrendim. Babamın rahatsızlığı nedeniyle tahsil hayatımı yarıda kesip işlerin başına geçtim. 2 sene sonra babam iyileşince, işlerin tekrar başına geçti. Babamla kuşak çatışmalarımız çok oldu. Bir süre sonra ondan teslim aldıklarımı ona teslim ettim. Ataktım ve iş yapma kabiliyetime güveniyordum. İnşaat ve arsa işlerine soyundum. Çevrem vardı ancak babam şirkete geri dönmem için işlerimi engelliyordu.  En zirveden bir anda sıfıra indim ama yılmadım. Gençleri eleştiriyorum. Çok çabuk pes ediyorsunuz. Ben engeller karşısında pes etmiyor aksine daha çok çalışıyor vazgeçmiyorum. Acelecisiniz. Mezun olunca Ağaoğlu koltuğunda oturmak istiyorsunuz. Kariyer basamaklarını tırmanırken en alttan başlayın. Göreviniz iyi bir eğitim almak ancak hayatın da içinde olun. Dünyadaki gelişmeleri, siyaseti, ekonomiyi ve mümkün olduğunca çok köşe yazarını takip edin.  Sizin için çok değerli olan staj sürecini kağıt üzerinde göstermek yerine, bu süreci kendiniz için avantaja döndürmek sizin elinizde. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak en çok staj imkanı sağlayan şirketlerden biriyiz. Birçok firma stajyerleri getir-götür işleri için kullanırken biz şantiyede yerinde görme ve uygulama fırsatı sunuyor, hatta burunlarını çamura sokuyoruz.”

İnşaat Mühendisliği 1. sınıf öğrencisinin kadın inşaat mühendislerinin sahada iş bulma konusunda yaşadığı zorluklar sorusu karşısında, Ağaoğlu Şirketler Grubu teknik kadrosunun % 40’ını kadınların oluşturduğunu belirten Ali Ağaoğlu; “Esas olan bilgi, beceri ve bunu yerinde kullanmaktır. Kadın inşaat mühendislerinin sayısı her geçen gün artıyor. Sektörde cinsiyet ayrımının yapıldığı günler çok geride kaldı” dedi. 

GELECEĞİNİZ İÇİN İÇİNİZDEKİ EN İYİ “BEN”İ ARAYIN

4. Kariyer Günleri etkinliğinin ikinci oturum konuğu ise Akut Kurucu Üyesi ve Başkanı Nasuh Mahruki idi. Üniversite döneminde dağcılık, doğa sporlarına yöneldiğini ve bu şekilde kuvvetli, zayıf yönlerini fark ettiğini belirten Mahruki, kariyer yolculuğunda gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Hayatta ancak kendisine bir hedef belirleyen insanlar başarılı olur. Zamanı ve kaynakları ekonomik kullanın. Zamanı doğru planlayın. İşe bugününüzü planlamakla başlayın. Büyük düşünün ancak büyük hedeflere bir seferde ulaşılamayacağını da bilin. Hedeflerinizi parçalara bölerek, kolaydan zora doğru ilerleyin. Yaşam içinde sizler büyüdükçe, farkındalığınız geliştikçe hedefleriniz de büyüyecek. Dünya sürekli bir gelişim ve değişim içinde olduğundan, kendinize her yıl bir öncekinden daha gelişmiş bir kariyer planı hazırlayın ve risk almayı da bilin. Geleceğiniz için içinizdeki en iyi beni arayın. İçinizdeki potansiyeli ortaya çıkarmanız kendinizi iyi tanımakla olur. Herkes Everest’e tırmanamayabilir ancak herkesin kendi Everest’i vardır. “  

Google Bölge Pazarlama Müdürü Mustafa İçil ve Dragons’Den Obama ödüllü Türkiye Girimşicisi ve Deulcom International kurucusu Baybars Altuntaş, Kahve Dünyası Kurumsal İletişim ve Marka Yöneticisi Eda Terçin, United Colors Of Benetton İnsan Kaynakları Müdürü Seda Erzen, Toplum Gönüllüleri ve Sen-De-Gel Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Garanti Bankası Eski Genel Müdürü İbrahim Betil ile Doğal ve Sağlıklı Yaşam Uzmanı Ender Saraç’ın yaşam ve başarı hikayeleriyle renklenen Kariyer Günleri etkinliğinde, konuşmacıların CV hazırlama, mülakat teknikleri, kariyer planlama gibi eğitim sunumlarıyla beraber öğrencilerin kariyerlerine yönelik sağlıklı kararlar verebilmeleri amaçlandı. Seminer ve atölye çalışmalarının da yer aldığı etkinliğe, sponsor firmaların desteğiyle gerçekleşen çekilişler de renk kattı. Üniversitenin fuaye alanında stant açan 50’nin üzerinde firma, öğrencilerle birebir iletişim kurarak şirketlerinin çalışma prensipleri, faaliyet alanları ve kariyer süreçlerini anlatarak staj ve iş imkanları konusunda istihdam olanağı sundu.

25 - 26 Nisan 2012 tarihleri arasında Sefaköy Yerleşkesi’nde düzenlenecek Kariyer Günleri etkinliğinin ikinci bölümünde ise Kariyer Merkezi,  Radyo Programcısı Cem Ceminay ve Kariyer, Yaşam Koçu Yasemin Sungur başta olmak üzere sektör devlerini öğrencilerle buluşturmaya devam edecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.