banner

THK Üniversitesi törenlerle açıldı




THK Üniversitesi Kampüsü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törenle açıldı. Törende THK paraşüt ekibince de atlayış düzenledi. Atlayışın ardından paraşütçülerden biri Cumhurbaşkanı Gül'e öperek Türk Bayrağı sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bayrağı öperek teslim aldı.

cumhurbaşkanı abdullah gül thk üniversitesi açılışındaTHK Üniversitesi Kampüsü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, üniversitenin tanıtım filmi davetlilere izletildi. Etkinlikler kapsamında motorlu yamaç paraşütü, model uçak, yangın söndürme uçak gösterileri düzenlenirken planör uçuşu rüzgar nedeniyle iptal edildi. Davetlilerce Cessna tipi uçakların kol uçuşu ve microlight gösterisi ilgiyle izlendi.

Törende THK paraşüt ekibince de atlayış düzenledi

Törende THK paraşüt ekibince de atlayış düzenledi. Atlayışın ardından paraşütçülerden biri Cumhurbaşkanı Gül'e öperek Türk Bayrağı sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bayrağı öperek teslim aldı.

Törende konuşan THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, üniversitelerinin Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri alanındaki ilk ihtisas üniversitesi olduğunu belirtti.

Dünya genelinde başta teknoloji olmak üzere her alanda baş döndürücü gelişmelerin yaşandığına dikkati çeken Ban, bu sürece yön veren ülkeler arasında da rekabet olduğunu söyledi. Bu rekabette bilgiyi üreten, kullanan ve nitelikli insana dönüştüren toplumların bir adım önde olduğuna işaret eden Ban, Türkiye'nin de genç ve dinamik nüfusu sayesinde avantajının bulunduğunu bildirdi.

''Bu avantajı iyi kullanmak, beyin göçünü durdurmak, hatta tersine çevirerek geleceğin Türkiye'sini hazırlamak üniversitelerin temel görevlerinden biridir'' diyen Rektör Ban, yeryüzünün artık insanoğluna dar gelmeye başladığını, yeni yarış ve arayış alanı olan gökyüzünün öneminin ise her geçen gün arttığını vurguladı.

Üniversite olarak kendilerine düşen görevin bilincinde olduklarını dile getiren Rektör Ban, ''THK Üniversitesi geleceğin gökyüzü fatihlerini yetiştirme noktasında ülkemizin öncü kuruluşlarından biri olmaya azimli ve kararlıdır'' diye konuştu.

‘Yükselen Türkiye'nin kanatlarını üretecek beyinleri yetiştirmek temel vazifemizdir’

Üniversite olarak havacılık ve uzay bilimleri arasında isim yapan dünyanın saygın akademik kuruluşları arasında yer almayı hedeflediklerini belirten Ban, ''Yükselen Türkiye'nin kanatlarını üretecek beyinleri yetiştirmek temel vazifemizdir'' dedi.

Üniversite hakkında da bilgi veren Ban, üniversitelerinde 3 enstitü, 5 fakülte ve 2 meslek yüksekokulu olduğunu belirtti. Öğretim çalışmalarının Ankara, İzmir ve Eskişehir'deki kampüslerinde gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Ban, Ankara merkez kampüslerinde 90'a yakın uçak, hangarlar, simulatör ile bakım ve onarım tesislerinin bulunduğunu kaydetti.

Dünyanın havacılık ve uzay bilimleri arasında önde gelen üniversitelerinden Vaughn College ile üniversiteleri arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandığını bildiren Ban, iki üniversitenin öğrenci değişiminden, mezunların işe yerleştirilmesine kadar birçok süreçte ortak hareket edeceklerini belirtti.

‘Sizler milletimizin gökyüzüne uzanan kolları, ufuktaki gözleri ve istikbalimizin umutlarısınız’

Üniversite öğrencilerine de seslenen Rektör Ban, öğrencilerin üniversitelerini seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencileri ''üniversitenin ilk göz ağrıları'' olarak nitelendiren Ban, şunları söyledi:

''Sizler milletimizin gökyüzüne uzanan kolları, ufuktaki gözleri ve istikbalimizin umutlarısınız. Sizler bir asrı kapatıp, yeni bir asrı açan şanlı ecdadımızın varisleri, cumhuriyetin bekçileri, Büyük Önder Atatürk'ün gençlerisiniz. Bu yüzden en iyi şekilde yetişmeniz için tüm imkanlarımızı seferber ettik, etmeye devam edeceğiz. Sizler artık Türk havacılık ailesinin çok değerli birer üyesi ve Türk havacılığının teminatısınız. Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, 'İstikbal göklerdedir' ve göklerin istikbali sizler olacaksınız. Milletimizin hedeflerine ulaşması ve yıldızları kendine yakın etmesi için kanatlarımızı kuvvetlendirerek açıyoruz. Biz mavi gökyüzünü ay yıldızlı bayrağımızla süslemeye ve Türk mühendislerimizin tasarımı olan uçaklarımızla donatmaya kararlıyız.''

‘Bizi izlemeye devam edin’

THK Genel Başkanı ve üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım da önemli bir açılışı gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

''Bugün bayramımız var'' diyen Yıldırım, Türkiye'nin havacılıkta bayrağını daha ileri taşımasında THK ve THK Üniversitesi'nin büyük katkı sunacağını belirtti. Yıldırım, ''Havacılığı milletimizin işi yapmak için çıktığımız uzun ve zorlu yolda çok önemli bir dönüm noktasındayız'' diye konuştu.

Üniversitenin kuruluşunda katkıları bulunanlara tek tek teşekkür eden Yıldırım, konuşmasını ''Bizi izlemeye devam edin'' diyerek tamamladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Ankara'yı üniversiteler şehri olarak nitelendirdi. Kent olarak bilim ve teknolojiye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Gökçek, THK Üniversitesi'nin de dünyadaki örnekleriyle aynı başarıyı sağlayacağına inandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitelerle işbirliği içinde çalıştıklarını ifade eden Gökçek, bu işbirliğinin kentin kalitesini daha da artırdığını anlattı. Üniversitelerin ve öğrencilerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Gökçek, üniversitelerle yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

Türkiye genelindeki 45 teknokentin 6'sının, Ar-Ge personelinin ise büyük bölümünün Ankara'da olduğuna dikkati çeken Gökçek, bunun da kentin bilim ve teknoloji bakımından geldiği noktanın göstergesi olarak değerlendirdi.

Üniversiteler sayesinde Ankara'nın inovasyon merkezi haline de geldiğini aktaran Gökçek, THK Üniversitesi'nin de kente ayrı bir güç kazandıracağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yıldırım ve Ban tarafından kurdele kesilerek kampüsün açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kullanımında olan arazinin THK'ya devredilmesindeki katkılarından dolayı Bakan Yazıcı ile üniversitesinin kurulmasında emeği geçenlere plaket verdi.

Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, eski YÖK Başkanı ve Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, eksi bakanlardan Kürşad Tüzmen ve diğer davetliler katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.