banner

Üniversiteye ruhsatsız inşaat cezası




Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi kampüsü içinde bulunan ve ruhsat alınmadan yapımına başlandığı iddia edilen ilköğretim okulu kompleksinin inşaatını durdurdu.

okul inşaatı durdurulduBornova Belediyesi encümen kararıyla, 3194 Sayılı İmar Kanunu'nu ihlal edildiği gerekçesiyle EÜ'ye 115 bin 236 lira ceza verildi. Deprem riski nedeniyle yaklaşık iki ay önce boşaltılan İzmir Fen Lisesi'nin ve 4 katlı kampüs anaokulunun yakınında bulunan inşaat alanı, ilgili kanunun 32. maddesi uyarınca mühürlendi.

Encümen kararında, mülkiyeti üniversiteye ait Bornova Erzene Mahallesi'ndeki 557 metrekare, 874 metrekare ve bin 52 metrekare tabanlı üç ayrı alanda inşa çalışmalarının tespit edildiği belirtildi.

Ruhsat alınmadan başlanan ve inşa çalışmaları süren alanların İmar Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca 23 Ocak 2012 tarihinde mühürlendiği ifade edilen kararda, mühür tarihinden itibaren en çok 1 ay içerisinde yapı sahibi olan üniversitenin belediyeden ruhsat almak veya yapıyı uygun hale getirmekle yükümlü kılındığı ve bu sürenin 23 Şubat 2012 tarihinde sona erdiği vurgulandı. Yetkililer, söz konusu cezanın ödenerek ruhsat alındığını, yapım çalışmalarının yeniden başlayacağını belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.