banner

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi dünya üniversitesi olma yolunda




Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, yaptığı açıklamada, üniversitenin beş fakültesinde 740'ının Türk, 90'ının da yabancı uyruklu öğrencilerden oluştuğunu, fen, sosyal ve sağlık bilimleri enstitüsü bünyesinde 41 programda da 450 yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bulunduğunu anlattı.

yıldırım beyazıt üniversitesi açılış töreniKonservatuvar, yabancı diller yüksekokulu, sağlık uygulama ve araştırma, sürekli eğitim, tarih ve medeniyet araştırmaları ve uzaktan eğitim merkezi olmak üzere dört merkezlerinin de faaliyetlerine başladığını dile getiren Doğan, toplam 336 öğretim elemanıyla eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Prof. Dr. Metin Doğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin 2030'lu yıllarda dünyanın alacağı yeni duruma göre Türkiye'nin ve bölgenin etkinliğine en üst düzeyde bilimsel düzeyde katkı sağlayacak bir üniversite olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Doğan, başta Türkiye olmak üzere Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin gelecekteki potansiyellerini etkili bir şekilde hayata geçirmeyi ve 2023 yılı vizyonunu dünyadaki ilk 500 üniversite içinde yer almak olarak belirleyen üniversitenin tüm fakültelerinin mimarisinin de göz dolduracağını söyledi.

Esenboğa mevkisine yeni kampüs kurma hazırlıklarını sürdürdüklerini bildiren Doğan, kampüsün 2 bin 500 dönümlük arazi üzerinde olacağını belirterek,''Kampüsümüz, Türkiye'de ilk olacak şekilde Osmanlı-Selçuklu mimarisinden özellikler taşıyacak. Böylece uluslararası üniversite olma hedefine ulaşmak için Türk kültür ve tarihini de sembolik olarak yansıtacak. Kampüsümüzün iç yapısında da modern teknolojinin getirdiği tüm yenilikler olacak. Kampüsümüz akıllı binalarla donatılacak.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.