banner

Fırat Üniversitesi ABD’den öğretim üyesi transfer etti




ABD Sam Houston State Üniversitesi öğretim üyeleri Fırat Üniversitesi’nde eğitim verecek.

fırat üniversitesiFırat Üniversitesi ile Sam Houston State Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde gelecek yıl başlatılacak olan 2+2 Çift Diploma Programı’nın detaylarını görüşmek üzere Elazığ’a gelen ABD Sam Houston Üniversitesi’nden Prof. Dr. Peter Cooper ve Doç. Dr. Tamara Wagganer, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Fırat Üniversitesinin uluslararası alanda adından övgüyle söz ettirdiğini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol ise, Fırat Üniversitesi ile ABD’deki Sam Houston Üniversitesi arasında 2+2 Çift Diploma programı kapsamında anlaşma yaptıklarını belirterek, Yazılım Mühendisliği Bölümü’ne bu yıl 30 öğrenci alınacağını belirtti.

Verilecek olan eğitimin İngilizce olduğunu ifade eden Prof. Dr. Varol, öğrencilerin 1 yıl hazırlık okuyacaklarını, hazırlık sonrası 2 yıl Fırat Üniversitesi’nde, 3. ve 4. sınıfları ise Amerika Eyalet Üniversitesi’nde okuyacaklarını sözlerine ekledi.

Amerika Sam Houston Üniversitesi’nden gelen Prof. Dr. Peter Cooper ve Doç. Dr. Tamara Wagganer, 2+2 Lisans Programı çerçevesinde Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerine eğitim verecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.