banner

Üniversite öğrencileri oy hakkı istiyor




Üniversite öğrencileri, kendilerine üniversite senatolarında oy hakkı verilmesini talep ediyor.

Türkiye Öğrenci Konseyi, üniversite senatolarında, öğrenci konseyi başkanlarına söz hakkının yanı sıra oy hakkının da verilmesini istedi.

Yükseköğretim Yasa Tasarısı Taslağı'na ilişkin görüşler tüm paydaşlardan alınmaya devam ederken, 153 üniversitenin öğrenci konseyini bünyesinde barındıran Türkiye Öğrenci Konseyi de önerileri iletti.

Öğrenciler, tasarısı taslağında öğrenci konseyi başkanlarına üniversite senatolarında sadece söz hakkı verildiğini belirterek, söz hakkının yanı sıra oy hakkının da verilmesini talep etti.

Öğrenci konseyi başkanlarının üniversite, fakülte öğrenci temsilcilerinin fakülte, bölüm temsilcilerinin bölüm yönetim kurullarına oy hakkı ile katılımlarının sağlanmasını öneren Türkiye Öğrenci Konseyi, üniversitelerin fakülte ve bölümlerinde öğrencilerle ilgili oluşturulacak her türlü komisyonda da oy hakkı istedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.