banner

RTE Üniversitesi ile İTÜ arasında işbirliği




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve inovasyon konularında işbirliği protokolü imzalandı.

RTE Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre:

İTÜ öğretim üyeleri RTE Üniversitesinde çeşitli dersler verebilecek, ortak doktora programları açılacak, RTE Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri İTÜ’de 2 dönem İngilizce hazırlık okuyabilecek, karşılıklı olarak tespit edilecek miktarda RTE Üniversitesi öğrencileri yaz dönemlerinde 2 ay süreyle İTÜ eğitim-öğretim laboratuvarlarında uygulama yapabilecek ve RTE Üniversitesi laboratuvarlarında görev alacak uzman personel İTÜ eğitim-öğretim laboratuvarlarında belirli dönemlerde eğitim alabilecek.   Ayrıca, araştırma-geliştirme ve inovasyon kapsamında ortak çalışmalar yapılacak ve sonuçları ortak kullanıma açılıp her iki üniversitenin öğretim üyeleri, yardımcıları, araştırmacıları ve öğrencileri arasındaki bağ daha da güçlendirilecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, beraberindeki Genel Sekreter Doç. Dr. Tayfun KINDAP ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. Misafirlerini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her iki üniversite arasında yapılan işbirliği protokolünün esas amacının, ülkemize katkı sağlamak olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ: “ İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte başarılı çalışmalar ortaya çıkaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Rize’de bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu kaydeden İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, insanı ve tabiatıyla Rize’nin yüksek bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Mehmet KARACA, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün her iki üniversiteye de hayırlı olmasını diledi.

Protokolün ardından RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ ile İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA ve beraberindekiler, Rize Valisi Nurullah ÇAKIR’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali ÇAKIR, iki üniversite arasında gerçekleştirilen işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.