banner

Geleceğin şefleri diplomalarını aldı




Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu'nün ilk mezunlarını verdi. 11 hafta sürecek 2. dönem sertifika programı 8 Nisan'da başlıyor.

 

Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 2013 Ocak ayında Türkiye'de eğitime başlayan Le Cordon Bleu, ilk sertifika programının mezunlarını verdi. Sertifikalarını Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in elinden alan mezunlar, 11 haftalık Temel Mutfak ve Temel Pastacılık eğitimini tamamlayarak dünyanın her yerinde geçerli Le Cordon Bleu sertifikasına sahip oldular.

Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ablası Dilek Belger'in de içinde bulunduğu 35 Le Cordon Bleu mezununa sertifikalarını verdi

Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 2013 Ocak  ayında Türkiye'de eğitime başlayan Le Cordon Bleu, ilk sertifika programının mezunlarını verdi. Sertifikalarını Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in elinden alan mezunlar, 11 haftalık Temel Mutfak ve Temel Pastacılık eğitimini tamamlayarak dünyanın her yerinde geçerli Le Cordon Bleu sertifikasına sahip oldular.

03.Nisan.2013,İstanbul- 2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile işbirliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı Sertifika Programı ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı. İlki geçtiğimiz

Ocak ayında başlayan programdan, 11 haftalık eğitim sonrası 35 öğrenci mezun oldu. Temel Mutfak ve Temel Pastacılık düzeyinde eğitim alan mezunlar, sertifikalarını Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in elinden aldılar.

Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu işbirliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken, 20’den fazla ülkede olduğu gibi, üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için, Ocak 2013’te Le Cordon Bleu Sertifika Programları da başlamıştı. 

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar, “118 yıldan beri mutfak sanatlarında mükemmeliyetle eş anlamlı olan Le Cordon Bleu’den sertifikalı şef olmak bir ayrıcalık. Her yıl dünya çapında bir çok aday, Le Cordon Bleu sınavlarını geçerek, Le Cordon Bleu sertifika veya diplomalarına hak kazanıyor. Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu işbirliği ile artık Türkiye’de de bu sertifikaya sahip olmak mümkün. Üniversitemiz bünyesinde 11 hafta önce başlayan bu kapsamlı programdan ilk mezunlarımızı vermekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut ise “Sektörlerinin lideri firmalarla gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri, iş hayatına ve rekabet ortamına daha hazır bireyler yetiştirmemize olanak sağlıyor. Eğitim felsefemiz gereği,

birçok yerli ve yabancı kurum ile işbirliği halindeyiz.  19 Temmuz 2012’de dünyaca ünlü mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile bir işbirliği anlaşması imzaladık ve bu anlaşma çerçevesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans

Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki 'mutfak sanatları' dersleri Le Cordon Bleu master şefleri tarafından verilmeye başlandı. Bunun yanı sıra, Özyeğin öğrencisi olmasa da mutfak sanatları alanında tüm dünyada geçerli bir sertifikaya sahip olmak isteyen herkese açık Le Cordon Bleu Sertifika Programlarımızı başlattık. Le Cordon Bleu ile olan işbirliğimiz sayesinde, Türkiye’de ve dünyanın dört bir tarafında Türk Mutfağını temsil edecek ve

Michelin yıldızlı restoranlarda çalışacak Türk şefler yetiştirmiş olacağız. 20’den fazla ülkede gerçekleştirilen bu sertifika programını ilk kez Türkiye’de gerçekleştirmiş olmaktan ve ilk Le Cordon Bleu mezunlarımızı vermekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Le Cordon Bleu 8 Nisan’da yeni dönem öğrencileri için kapılarını açıyor 

Le Cordon Bleu’nün 2. Dönem sertifika programı 8 Nisan’da başlıyor. Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde yapılacak dersler Mutfak Aşaması ve Pastacılık Aşaması olarak iki alandan ve Temel, Orta, İleri seviye olmak üzere üç modülden oluşuyor. Her seviye 11 hafta sürüyor ve bir üst aşamaya geçmek için alt seviyeyi başarı ile tamamlamak gerekiyor. Mutfak alanında üç aşamayı başarı ile tamamlayan öğrencilere Diplome de Cuisine; Pastacılık alanında üç aşamayı başarı ile tamamlayan öğrencilere ise Diplome de Patisserie sertifikaları veriliyor. Şefler arasında en prestijli diploma sayılan Le Grand Diplo?me altı seviyenin tamamını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere veriliyor.

Dersler, “Meilleur Ouvrier De France” ünvanlı şeflerden

Le Cordon Bleu Programları dünya çapında prestijli yarışmalarda ödüller kazanmış, “Meilleur

Ouvrier de France” gibi ünvanları elde eden isimler tarafından veriliyor. Master Chef Gilles Company

mutfak derslerini, Master Chef Christophe Bidault pastacılık derslerini yönetiyor. Şefler, sadece klasik Fransız Mutfağı’nı değil, dünya mutfaklarını ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencileriyle paylaşıyor.

www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul adresinden veya 216 564 93 98 numaralı telefondan program hakkında detaylı bilgi alınabilir. 

LE CORDON BLEU HAKKINDA:

Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından

mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur.  Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü, hızla

yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren

Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu olmuştur.

Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip

gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar.

Le Cordon Bleu’nun adının hikayesi ise Saint-Esprit Şövalyelerine dayanır. Mavi Kurdele anlamına gelen “Le Cordon

Bleu” isminin mutfak sanatları ile ilişkilendirilmesi ilk olarak 16. yüzyılda ortaya çıkmıştır. Fransa Kralı III. Henri tarafından kurulmuş ve zaferlerini şatafatlı ziyafetlerle kutlayan Saint-Esprit Şövalyeleri’nin sembolünde bulunan

mavi kurdele, 16. yüzyıldan itibaren mutfaktaki mükemmeliyetin simgesi olmuştur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.