banner

Hayata Sağlıkla Gülümse / İstanbul Aydın Üniversitesi




Hayata Sağlıkla Gülümse / İstanbul Aydın Üniversitesi

“Hayata Sağlıkla Gülümse” projesi; İstanbul Valiliği, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) ve İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (DENTAYDIN) öncülüğünde başlatılmış, 2011 yılından bugüne kadar Bahçelievler, Bağcılar ve Küçükçekmece Belediyeleri ile ortaklaşa yürütülen, ağız ve diş sağlığı bilincinin uyandırılması için geliştirilmiş bir projedir.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yapılan taramalarla diş sağlığı bakımından en sık rastlanan vakaları tespit ederek veri tabanını oluşturmak, yapılan taramalar sonucunda tedavilerini ekonomik nedenlerden dolayı gerçekleştiremeyen ihtiyaç sahiplerine ulaşarak ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmak bu bağlamda ise halkı ağız ve diş sağlığı alanında bilinçlendirmek projenin asıl amaçları arasında yer almaktadır.

2014 yılı itibariyle Küçükçekmece Belediyesi ile işbirliğini sürdüren İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Dentaydın, yalnızca Küçükçekmece ilçesinde 2013 Nisan tarihinde başlayan çalışmaları sonucu bugüne kadar 20.000’i aşkın öğrencinin diş taramasını gerçekleştirilmiş, 1700 öğrencinin ise ücretsiz olarak ağız ve diş sağlığı tedavilerini yapmıştır.

Projeyi Türkiye geneline taşımayı planlayan İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Dentaydın, bireylere doğru ağız hijyenini aşılayarak ağız içerisinde tek bir çürük dahi olmayacak nesle öncü olmayı hedefliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.