banner

Uluslararası onaylı İngilizce sınavlarında okulların çözüm ortağı:International Exam Centre




2017 yılında uluslararası ve güncel dünya becerilere uygun hazırlanmış İngilizce sınavları ile dünya vatandaşı yetiştirmek ve bireylerin dil yolculuklarına onların çözüm ortağı olmak için yola çıkan International Exam Centre (IEC), ALTE (Uluslararası Dil Sınavları Birliği) ve Quality English onaylı sistemiyle kurumlara ve bireylere hizmet sağlıyor. Dijitalleşme kapsamında sınavları isteğe bağlı olarak hem online hem de paper-based (kağıt bazlı) olarak uyguladıklarını belirten IEC Kurucusu İsmet Karakuş, “Sınavlarımızın en önemli farklılıklarından bir diğeri de, sadece sonuca odaklı değil, dili aktif kullanmaya odaklı olması ve kişiye özel hem İngilizce hem de Türkçe performans geribildirim raporu vermesidir.” diye konuştu.

ismet_karakuş_iecInternational Exam Center’ın kuruluş ve gelişme süreci hakkında bilgi verebilir misiniz?
International Exam Centre, 2017 yılında, öğrencilere dil edinimi yolculuklarında eşlik etmek, motivasyon sağlamak, dil becerilerini sergilemeleri ve kanıtlamaları amacıyla bir platform kurarak çözüm ortağı olmak için kurulmuştur. International Exam Centre olarak öncelikli kuruluş amacımız öğrencilerimizin İngilizce dilini öğrenme hedeflerini, sunduğumuz çeşitli alternatiflerle gerçekleştirmelerini sağlamak ve bu süreçte ihtiyaç duydukları ölçme-değerlendirme ve yapıcı geribildirim ihtiyaçlarını karşılamaktır.
Bu alandaki 40 yılı bulan tecrübemiz ile yola çıktık ve sınavların önemini bilen bir kurum olarak sınavlarımızı diğerlerinden ayıran farklı özellikleri olması gerektiğini biliyorduk. Alanlarında uzman ölçme değerlendirme kadromuz ile yaptığımız toplantılarda sınavların sadece alınan puanlardan veya stresten ibaret olmadığına kanaat getirdik ve sınavlarımızın yaş grubuna özel olarak oyunlaştırılmış aktiviteler eklenmesine dikkat ettik ve her seviye için ayrı, kişiye özel geribildirim raporu sistemimizi hayata geçirdik.
Daha sonrasında sınavlarımızın uluslararası kimlik kazanması için ALTE (Uluslararası Dil Sınavları Birliği) ve Quality English gibi sınav yapan kurumları akredite eden kuruluşlardan onaylarımızı alarak, sınavlarımızın kontrol ve onay sürecini tamamladık. Öğrenmenin hiçbir zaman bitmediği inancıyla, hem Türkiye’den ve hem de dünyadan gelen değerli öğrencilerimize, kurum ve kuruluşlara dil öğrenimi sürecinde kaliteli hizmet vermek gayesinden bir an bile şaşmayarak gelişmeye devam ediyoruz.

IEC olarak okullara yönelik verdiğiniz hizmetler nelerdir?
International Exam Centre olarak çeşitli okullara İngilizce kursları, özel dersler, bireysel ve kurumsal olarak öğretmen eğitimleri vermekteyiz. Yabancı dil yeterliliğini tarafsız bir görüş ile ve uluslararası skalada ölçülmesi noktasında eğitim kurumlarına hizmet veriyoruz.

KİŞİYE ÖZEL PERFORMANS RAPORU VERİLİYOR
Hangi sınavları gerçekleştiriyorsunuz? Uyguladığınız sınavların farklılıkları nelerdir?
Dijitalleşme kapsamında sınavlarımızı isteğe bağlı olarak hem online hem de paper-based (kağıt bazlı) olarak uygulamaktayız. Sınavlarımız Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) kazanımlarına göre PRE A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar ve 4 temel beceriyi (Dinleme, Okuma, Yazma ve Konuşma) ölçecek şekilde hazırlanmaktadır. IEC ESOL sınavlarının uluslararası kimlik kazanması için gerekli olan bu uyumluluk her seviye için sınavın zorluğunu kademe kademe arttıran bir süreç sunmaktadır. Bunun dışında, sınavlarımız Türkiye’deki sayılı uluslararası kimliği olan sınavlardandır. Bu kimlik ALTE (Uluslararası Dil Sınavları Birliği) ve Quality English gibi kurumların bizi akredite etmesi ile oluşmuştur. Bu akreditasyon sayesinde sınavlarımız güncel kazanım ve tarzları benimseyerek kendi güncelliğini korumaktadır. Sınavlarımızın en önemli farklılıklarından bir diğeri de, sadece sonuca odaklı değil, dili aktif kullanmaya odaklı olması ve kişiye özel hem İngilizce hem de Türkçe performans geribildirim raporu vermesidir. Bu rapor çerçevesinde öğrencilerimizin güçlü oldukları ve güçlenmesi gereken taraflar net bir şekilde belirtilerek, öğrenciye bir yol haritası çizilir. En önemlisi de sınavların öğrencilere bir motivasyon kaynağı olduğunu bilen kurumumuz bu geribildirim raporlarını hazırlarken öğrencilerin dil öğrenim yolculuklarına motive olmasına ve sürece devam etmelerini sağlamaya odaklanmıştır. Öğrencilerimiz sınav raporlarının yanı sıra aldıkları uluslararası geçerliliği olan sertifikaları ile kendi dil özgeçmişlerini yaratmakta ve sürece daha da fazla motive olmaktadırlar.

iec_logoALANINDA EĞİTİMLİ SINAV EKİBİ
IEC sınavlarına nasıl giriliyor ve sınavlar nasıl uygulanıyor?
International Exam Centre IEC ESOL sınavlarına hem kurumlardan hem de bireysel başvuruları kabul ediyoruz. Başvuru sürecinde hem online kanallardan hem de yüz yüze başvuru yapılabiliyor. Daha sonrasında ihtiyaca göre online veya paper-based sınav tarihi belirlenerek kişi sayısına göre, kendi sınav merkezimizde veya okul / kurumlarımızda sınavlarımızı gerçekleştiriyoruz. Alanında eğitimli sınav ekibimiz ve konuşma sınavını uygulayan öğretmenlerimizin yetkinlikleri her sene ölçülerek standardın belli bir seviyenin üstünde kalması hedeflenmektedir.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SINAVLAR
IEC sınavları nasıl ve nerede kullanılıyor?
Yukarıda da bahsettiğim gibi uluslarası kimliklerini kazanmış olan sınavlarımızın birçok alanda geçerliliği bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi bir başvuruda öğrenciler yakın başarı seviyesine sahip olabilirler, ancak onları öne çıkaracak şeyler sınavlarda aldıkları başarılardır. Bu doğrultuda sınavlarımızdan alınan sertifikalar, üniversite hazırlık sınavlarında, konsolosluklarda, uluslararası proje ve üniversite başvurularında kullanılmaktadır.

IEC sınavlarının öğrencilere sağladığı avantajlar neler?
IEC ESOL sınavları hemen hemen her yaş grubundan öğrencileri, okulların kendi sınavlarında oluşabilecek önyargılardan koruyarak, tarafsız bir gözle, uluslararası skaladaki yerlerini görmelerini sağlar. Kişiselleştirilmiş performans geribildirim raporları ile öğrenciler sadece aldıkları sınav puanına odaklanmazlar, neyi iyi yaptıklarını ve daha iyi hale nasıl gelebileceklerini öğrenerek dil edinimi süreçlerine motive olarak ve Avrupa Dil Çerçevesi kazanımlarını adım adım tamamlayarak bu yolculuğa devam ederler. Uluslarası kimliğe sahip sınavlarımız ile sertifikalarını dünyanın her bölgesinde tanıyan kurumlara ibraz edebilir ve bahsettiğimiz avantajlardan faydalanabilirler.

IEC sınav sonuçları nasıl değerlendiriliyor?
IEC ESOL sınav sonuçları alanında uzman bir ölçme değerlendirme ekibi tarafında her beceri için farklı kriterlerde eğitilmiş ve her sene eğitimini güncelleyen bir ekip tarafından okunmaktadır. Böylelikle sınavın standardizasyonu sağlanmakta ve ekibin her bir bölümünün kendi sınav becerisine odaklanması sağlanmaktadır.

SINAVLAR YILDA 2 KEZ UYGULANIYOR
IEC sınavları hangi zamanlarda uygulanıyor?
IEC ESOL sınavları isteğe bağlı olarak yılın her zamanında uygulanabilir. Öğrenci ve adaylarımızın sözlü ve yazılı İngilizce becerisini tam anlamıyla ölçmek ve aradaki gelişim farkını görerek detaylı geribildirim verme amacıyla sınavlarımız genelde her okul döneminde 1’er kez, toplamda yılda 2’şer kez STEP I ve STEP II adı altında yapılmaktadır.

HER YAŞ GRUBUNA ÖZEL SINAV UYGULANIYOR
Farklı yaş gruplarına yönelik IEC sınavları var mı?
Diğer sınavlardan farklı olarak International Exam Centre sınav becerilerinin evrensel olduğuna inanır ve gerçek hayata dayanan bu becerilerin olabilecek en erken yaşta edinilmesi gerektiğini savunur. Bu sebeple anaokulundan üniversiteye her yaş grubuna yönelik İngilizce sınavlarımız bulunmaktadır. Öğrenci bireysel performans geribildirimini ne kadar erken ve ne kadar yapıcı bir şekilde alırsa dil edinim sürecine o kadar motive olarak devam edecektir. Bunun yanı sıra yetişkinler ve kurumsal çalışanlar tarafından da sınavlarımız tercih edildiğinde bu gruba yönelik Business sınavlarımızda mevcuttur. Son olarak söylemek isterim ki, International Exam Centre uluslararası ve güncel dünya becerilerine uygun hazırlanmış sınavları ile dünya vatandaşı yetiştirmek ve bireylerin dil yolculuklarına onların çözüm ortağı olmak için buradadır. Türkiye’de uluslararası nitelikte sınav yapan ilk ve tek sınav merkezi olan International Exam Centre “Öğrencinin ve Öğrenmenin Olduğu Her Yerde” misyon ve vizyonuyla bu doğrultuda atılımlarını yapmaya devam etmektedir.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.