banner

Uluslararası kariyer yolculuklarında öğrencilerimize eşlik ediyoruz




Crown Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık olarak, 17 yıllık tecrübe ve birikimi Türkiye’nin en büyük ve güvenilir eğitim kurumlarıyla gerçekleştirilen partnerliklerle pekiştirdiklerini belirten Crown Education CEO’su Şenol Kaya, “Türkiye’de sağlam bir çevre edindik ve kısa zamanda öğrenci kabulünde en çok tercih edilen kuruluşlardan biri haline geldik.” diye konuştu.

 

senol_kaya_nisan_2024Crown Education’ın kuruluş ve gelişim sürecinden bahsedebilir misiniz?
Crown Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı (CIE) olarak, merkezimiz Kanada, Toronto’da olup, uzun yıllardır da Türkiye’nin en seçkin kurumlarına hizmet sunuyoruz. Bunu yaparken de sadece klasik programlara bağlı kalmayarak ülkemizde olmayanı, daha önce yapılmamış olanı oluşturmaya, yapmaya değişen dünyaya ayak uydurarak ilerlemeye özen gösteriyoruz.
Kuruluşumuzdan bu yana danışmanlık ofisi olmanın çok daha ilerisinde bir yol izledik. Bizler öğrencilerimizin kariyer ve gelecek planlamasını yaparken onlara bazı zamanlarda destek olmak danışmanlık yapmak ya da tavsiye vermek için değil onlara bu yolculuklarında eşlik etmek istedik ve başardık. Geldiğimiz noktada anasınıfından üniversite mezuniyetine kadar öğrencilerimizin yanında oluyoruz. Türkiye’de sağlam bir çevre edindik ve kısa zamanda öğrenci kabulünde en çok tercih edilen kuruluşlardan biri haline geldik.

DAHA FAZLA KURUM İLE BİR ARAYA GELMEYİ HEDEFLİYORUZ
Crown Education’ın kısa, orta ve uzun vadede büyüme planları nelerdir?
Hali hazırda Türkiye’nin önde gelen birçok kurumuyla çalışmakta olan markamız kaliteli hizmeti her kurum ve öğrenciye ulaştırmak amacı ile okulların içerisinde uluslararası ofis kurarak üniversite mezuniyetine kadar öğrencilere hem akademik hem ders dışı müfredat olarak doğru bilgi ve yönlendirmeler ile onları dünya vatandaşı haline getirebilmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla en bu noktada daha fazla kurum ve öğrenci ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz.

Yurtdışı eğitim kapsamında verdiğiniz hizmetlerden bahsedebilir misiniz?
Crown Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık olarak, 17 yıllık tecrübemiz ve birikimimizi Türkiye’nin en büyük ve güvenilir eğitim kurumlarıyla gerçekleştirdiğimiz partnerliklerle pekiştiriyoruz.
Kurumsal partnerlerimiz adına yurt içi ve yurt dışı geziler, lise değişim programları, yurtdışı yaz okulları, Çift diploma programları, müfredat içi etkinlik, eğitim ve yaz kampları gibi birçok program düzenliyoruz. Bu sayede öğrencilere yepyeni bir dünyanın kapılarını aralamalarına, öğrenirken eğlenmelerine imkân sunuyoruz.
İngiltere, Kanada, Amerika, Almanya gibi ülkeler başta olmak üzere dünyanın önde gelen birçok ülkesiyle ilgili danışmanlık vermekteyiz ve bu ülkelerdeki yüzlerce okulla bire bir anlaşmamız var tabi ki bu anlaşmaların sürdürülebilir ve aktif olabilmesi için yurtdışındaki okulları buradaki öğrencilere doğru anlatmak ve burada ki öğrencileri doğru yönlendirmek oldukça önemli.

680 ÜNİVERSİTE İLE AKREDİTASYONA SAHİBİZ
Crown Education’ı diğer yurtdışı eğitim firmalarından farklılaştıran özellikleri nelerdir?
Öncelikle Crown Eğitim olarak K12 sistemini çok iyi biliyoruz. Böylelikle, bir öğrenciyi anasınıfından başlayarak üniversiteden mezun olana kadar tam anlamı ile bir dünya vatandaşı vizyonuyla hazırlayabiliyoruz. Öğrencilerin hangi alanda eksikleri var ya da hangi alana yönlendirmek gerekiyor gibi birçok konuda destek sağlıyoruz bunu yaparken öğrenci, veli, okuldaki rehber öğretmenleri ve ilgili müdür yardımcıları ile görüşecek tam anlamı ile koordineli olarak ilerliyoruz.
Başvurulardan resmi işlemlere psikolojik desteğe kadar birçok konuda 17 yıllık tecrübemiz alanında uzman ekip kadromuz ve okullara özel güçlü dijital alt yapımızla birebir ve profesyonel hizmet sunuyoruz.
Toronto merkezli oluşumuzun yanı sıra tüm dünyada Amerika, Kanada, İngiltere başta olmak üzere Avrupa birliği ülkeleri ve Uzak doğu ülkelerinde 680 Üniversite ile direkt olarak akreditasyona sahibiz. Aynı zamanda tüm dünya da iyi üniversitelere direkt olarak burslu ya da burssuz olarak kabul alıyor ve öğrencimizi yerleştiriyoruz devamında ise eğitimini tamamlayana kadar öğrenci ve ailesine eşlik ediyoruz.

Yabancı dil öğreniminde okul gezileri, yurtdışı kamplar ve kursların önemi nedir? Öğrencilerin en iyi verimi alabilmesi için neler önerirsiniz?
Yabancı dil öğreniminde ilk okul 4. Ve 5. Sınıftan itibaren lise sona kadar öğrencilerin yurtdışı yaz okulu programlarına katılmalarını önemle tavsiye ediyorum. Katıldıkları bu programlarda yıl içerisinde almış oldukları İngilizce eğitimlerini yaz döneminde pratiğe dökme imkanı bulmuş olacaklar, Dünyanın bir çok faklı ülkesinden kendi yaşıtları başka öğrenciler ile bir araya geldiklerinde, İngilizcenin bir iletişim aracı olduğunu tecrübe edecekler ve kendilerine olan özgüvenleri artacak her yıl dünyanın farklı noktalarında ya da farklı okullarında yapılan yurtdışı yaz okulu programlarına ülkemizden binlerce öğrenci katılıyor bu programlarla dil alışkanlıklarını pekiştirirken, farklı kültürleri tanıma öğrenme fırsatları oluyor böylelikle dil becerilerini geliştirmiş, kendilerini yetiştirmiş, birer birey olarak liseden mezun oluyorlar.

Kurlardaki artış nedeniyle yurtdışında yabancı dil öğrenimi pahalı bir hizmet alanına dönüştü. Yabancı dil öğrenimi için yurtdışına gitmek isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz? Burs olanakları var mı? Nasıl faydalanabilirler?
Yurtdışına gitmeden önce iyi bir araştırma yapmak ve bütçe belirlemek oldukça önemlidir. Araştırmaların neticesinde güvenilir ve tecrübeli alanında uzman kişiler tarafından destek alınması gerekmektedir.
Yurtdışında yabancı dil öğrenimi pahalı bir seçenek gibi dursa da zaman zaman okulların indirimleri ve kampanyaları oluyor bunlardan faydalanabilirler. Ülkelerin yüksek sezonları ve düşük sezonları oluyor dil okulu fiyatlarını belirlerken bu nedenle düşük sezonları tercih edebilirler. Tüm bunlar içinde tercih etmiş oldukları danışmanları kendilerini mutlaka yönlendiriyor olacaktır fakat yine de danışmanlarına sormakta ya da hatırlatmakta fayda var diyebiliriz.

ÖZEL OKULLARDA ULUSLARARASI OFİS KURUYORUZ
Özel okullara yönelik kurumsal hizmetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Özel okulların içerisinde uluslararası bir ofis kuruyoruz bu ofisler tam anlamı ile hem akademik hem kültürel anlamda ders dışı müfredatın, okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde eşleştirerek birçok alanda hizmet sunuyoruz. Bunlardan bazıları kuruma özel olabiliyor bazıları öğrenci özelinde olabiliyor bazıları ise zaten sistemin içerisinde olmazsa olmazlardan oluşuyor.
* Yurtdışı Üniversite
* Yurtdışı Lise Değişim
* Online Kanada Çift Diploma
* Yurtdışı Yaz Okulları
* Yurtiçi ve Yurtdışı Akademik Geziler
* Proje ve Etkinlikler
* Kültürel Geziler

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.