banner

Öğle uykusu çocukların daha iyi öğrenmesini sağlıyor




Öğlen bir saat uyuyan çocukların öğrenme becerisinin arttığı belirlendi

cocukuyku1Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre öğle yemeğinden sonra bir saat uyuyan çocukların öğrenme becerisinin arttığı belirlendi.

Bilim adamlarının yaptığı araştırma, öğlen bir saat uyuyan 3-5 yaşındaki çocukların öğrendiklerini daha iyi hatırladığını gösterdi. Amerikalı araştırmacılar, öğle yemeğinden sonra uyuyan çocukların öğleden sonra görsel ve uzamsal başarılarının uyumayanlardan daha iyi olduğunu, olumlu etkinin ertesi gün de devam ettiğini belirtti. Ayrıca bu kişilerin öğrendiklerini daha fazla hatırladığı görüldü.

İnceleme ekibinde olan Rebecca Spencer, öğle uykusunun okul öncesi çocuklar için önemli olduğunun ilk kez kanıtlandığını belirtti.

Massachusetts Amherst Üniversitesi’nden bilim adamlarının yaptığı araştırmanın sonuçları, “Proceedings of the National Academy of Sciences” dergisinde yayınlandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.