banner

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri'ne başvurular başladı!




Toplumda pozitif değişim yaratmak isteyen gençleri desteklemek ve güçlendirmek üzere bu yıl dördüncü kez düzenlenen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurular başladı. Türkiye’de yaşayan 18-29 yaş arasındaki tüm genç sosyal girişimcilere açık olan yarışmanın son başvuru tarihi 29 Ekim 2013.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, içinde bulundukları toplum için pozitif değişimin liderliğini üstlenen gençlere destek olmaya ve güçlendirmeye devam ediyor. International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’yle girişimci gençlerin organizasyonel ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirmeleri teşvik ediliyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarışmada finale kalan 10 adaya 3.500 Amerikan Doları maddi/nakdi destek verilecek ve bu adaylar Youthactionnet®, tarafından yapılan "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına da katılma hakkı kazanacak. Yarışmanın son başvuru tarihi 29 Ekim 2013.

Yarışma, mevcut bir projenin/organizasyonun kurucusu/kurucu ortağı ya da bir organizasyon adına proje lideri olan gençleri hedefliyor. Sürdürülebilir olması planlanan ödüllerle, aynı zamanda bilgi ve tecrübelerini birbiriyle paylaşan ve her yıl daha da büyüyen bir sosyal girişimci ağı oluşturulması için çalışılıyor. Seçilen genç sosyal girişimciler, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği de alıyor.

Başvuru süreci

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurular www.bilgiggo.org adresinden yapılabiliyor. Online başvuru formunda talep edilen kişisel bilgiler ve proje ile ilgili detaylar BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Değerlendirme Komitelerinin dikkatine sunulacak ve adaylar mülakattan geçirilecek. 5 Kasım 2013 tarihinde açıklanacak 20 yarı finalist için 9-10 Kasım 2013’te liderlik, dinamik birebir öğrenme, işbirliği ve gençler arasında vizyon paylaşımı eğitimleri düzenlenecek. 12 Kasım 2013’te 10 finalistin açıklanmasının ardından 9 Aralık 2013’te finalist eğitimleri gerçekleşecek ve ödüller 12 Aralık 2013’teki törende sahiplerini bulacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.