banner

YASED’den üniversite öğrencilerine STAJ imkanı




Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED,  Koza Projesi kapsamında Türkiye’nin daha az gelişmiş bölgelerinde okuyan üniversite öğrencilerine çok uluslu şirketlerde staj olanağı sağlıyor.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED’ in 2009 yılında hayata geçirdiği, öğrencilere çeşitli uluslararası şirketlerde staj imkânı sağlayan sosyal sorumluluk projesi “KOZA”, stajyer kabul ederek bu projede yer almak isteyen tüm çok uluslu şirketleri projeye davet ediyor.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED’in 2009 yılında hayata geçirdiği Koza Projesi kapsamında, Türkiye’nin daha az gelişmiş bölgelerinde okuyan üniversite öğrencilerine çok uluslu şirketlerde staj olanağı sağlanıyor. Bu yıl genişletilmiş kapsamıyla dördüncü dönemine girecek olan Koza projesi ile YASED 33 farklı ilde okuyan üniversite öğrencisine uluslararası şirketlerde staj imkanı tanıyor.

350 öğrenciye 50 farklı şirkette staj fırsatı

Öğrencilere vizyon kazandırmak, uluslararası önemli firmaların iş yapış sistemlerini merkezlerinde öğrenmelerini sağlamak, staj dönemi süresince edindikleri deneyim ve vizyonu ileride gerek yaşadıkları bölgeler, gerekse kendi kişisel gelişimleri için kullanabilmelerine vesile olmak hedefiyle başlatılan proje şimdiye kadar toplam 350 öğrenciye 50 farklı şirkette staj fırsatı sundu.

Türkiye’nin örnek eğitim projelerinden biri olan Koza Projesi’nin ilk yılında GAP Bölgesi pilot bölge olarak seçilmiş ve başarıyla tamamlanmıştı. İkinci yılında da teşvik sistemine göre dördüncü bölge olarak adlandırılan 30 ildeki üniversiteler seçilmiş ve 118 öğrenciye staj olanağı sağlanmıştı. Geçtiğimiz yıl ise gençlere fırsat eşitliği sağlamak hedefiyle kapsamı genişletilerek daha fazla öğrenciye ulaşıldı ve hem dördüncü bölge illeri hem de tüm GAP bölgesi projeye dâhil edildi.

Projeye katılan öğrencilerin konaklama masrafları dâhil her türlü ihtiyaçları YASED ve YASED üyesi şirketlerce karşılanıyor

YASED’in en önemli misyonlarından biri olan “istihdam ve eğitim” konusu çerçevesinde hayata geçirilen Koza Projesi bu yıl dördüncü dönemine daha da büyüyerek giriyor.

Projeye katılan öğrencilerin konaklama masrafları dâhil her türlü ihtiyaçları YASED ve YASED üyesi şirketlerce karşılanıyor. Uluslararası şirketler, stajyer öğrencilerin ulaşım masraflarını karşıladığı gibi staj süresince aylık maaş ve sigortalarını da ödüyor. Projeye katılmak isteyen şirketler proje için direkt YASED’e başvurabiliyorlar. Konuyla ilgili konuşan YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit projenin YASED’in en önemli projelerinden biri olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “2009 yılında İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubumuzun hayata geçirdiği Koza Sosyal Sorumluluk Projesi YASED olarak en çok gurur duyduğumuz faaliyetlerimizden biri oldu. Türkiye’nin en az gelişmiş illerinde okuyan üniversite öğrencilerine üye şirketlerimizde staj olanağı sağlanmasına yönelik başlattığımız proje artık YASED için bir gelenek haline geldi. Türkiye’de hâlâ dezavantajlı olarak tanımlanan bölgelerdeki öğrencilere yeni ufuklar açmayı amaçlayan Koza projesi, uluslararası yatırımcıların yarattığı katma değer ve istihdama da yeni bir boyut kazandırdı, bu anlamda şirketlerdeki insan kaynağı açısından çeşitliliği artırdı.

2009 yılından bu yana yaklaşık 50 üye şirketin katılımı ile gerçekleşen projede, şirket sayısını bu sene 150’ye ulaştırmayı hedefliyor ve bu doğrultuda uluslararası firmaları bu projeye destek vermeye davet ediyoruz. YASED olarak inanıyoruz ki geleceğin liderleri arasında bu proje sayesinde tanıdığımız gençlerden de muhakkak birkaçını göreceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye’nin büyümesi şirketlerimizin büyümesiyle mümkün olabilecektir. Şirketlerimizin büyümesi için de ülkemizdeki insan kaynağı potansiyelinin avantajlarından yararlanmamız gerekmektedir. Bunun için şirketlerimizin bireysel olarak yaptıkları faaliyetlere ek olarak YASED çatısı altında başlatılan bu projenin de büyük bir adım olduğuna inanıyor ve sizleri projenin yeni dönemine davet ediyoruz”. 

Daha fazla bilgi için

Reha Tartıcı       Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Elvan Kantarcı  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.