banner

TEV yurtlarına başvurular başladı




Üniversite eğitimi için büyük şehirlere giden kız öğrencilerin barınma sorununa çözüm bulmak için harekete geçen Türk Eğitim Vakfı (TEV) yurtlarına başvurular başladı.

Burslarla ilgili başvurular hakkında detaylı bilgi için tıklayın

Geçen sene İzmir’de Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nu açan vakıf, bu yıl da Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu’nu hizmete sunuyor. 12 Eylül’de açılışı yapılacak olan Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu 250 yatak kapasitesine sahip.

Yurtta 63 adet 4 kişilik kendine özel banyo ve lavabosu bulunan oda ile 2 adet engelli odası bulunuyor.

İzmir Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ise, 124 adet 3 kişilik oda ve 1 adet engelli odası olmak üzere toplamda 373 öğrenci kapasitesine sahip.

Her iki yurtta da kafeterya, mutfak, kantin, hobi&oyun odası, çok amaçlı salon, görüşme ve toplantı salonu, lobi TV odası, ortak çalışma odası, bilgisayar odası, çamaşır ve ütü odası yer alıyor.

Yurtlarda 7/24 profesyonel güvenlik ekibi görev yapıyor. Ayrıca yurtta kalan öğrencilerin aileleri tarafından ziyaret edilmelerini sağlamak için de apart misafir odası ve otopark da bulunuyor.

Yurtlara başvurmak isteyen öğrencilerin ailelerinin şehir dışında ikamet etmeleri gerekiyor. Uzak ilçelerde oturan öğrencilerin kabulünü ise komisyon değerlendirecek. Yurtta ücretli kalacak öğrenciler için TEV burs kriterleri aranmayacak.

Burslarla ilgili başvuruları hakkında detaylı bilgiye www.tev.org.tr adresinden ulaşılabilir.(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.