banner

TEV’den 9 bin öğrenciye burs




Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2012-2013 öğretim yılında 9 bin 500 öğrenciye burs verecek.

TEV'den yapılan açıklamaya göre, burs başvuruları 31 Ekim'e kadar kabul edilecek, İzmir ve Trabzon'da öğrenim gören öğrencilerin başvuruları ise 17 Ekim'de sona erecek.

Bu eğitim-öğretim yılında 2 bin 850 öğrenciye aylık 140 lira mesleki orta öğrenim, 6 bin 353 öğrenciye aylık 370 lira yükseköğrenim ihtiyaç, 57 öğrenciye aylık 650 lira TEV yüksek lisans, 38 öğrenciye de aylık 950 lira TEV doktora, 202 öğrenciye de aylık bin lira üstün başarı bursu verilecek.

İzmir ve Trabzon TEV kız öğrenci yurtlarında da 250 kız öğrenci ücretsiz barınacak. Burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin 31 Ekim'e kadar ''www.tev.org.tr'' internet adresinden form doldurup, çıktısını öğretim kurumlarına teslim etmeleri gerekecek.

Kesin sonuçlar, TEV Genel Müdürlüğü'nce burs kazanan öğrencilere yazıyla duyurulacak. Ayrıca sonuçlar TEV'in internet adresinden de takip edilebilecek.

TEV'in 2012-2013 öğretim döneminde, öğretim kurumlarınca seçilen öğrencilerin yanı sıra engelli ve yetiştirme yurdunda barınarak yüksek öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler ile doğal afetlerden zarar gören ailelerin öğrenim gören çocuklarına da burs verecek.

Kuruluşundan bu yana 45 yıl içinde 195 bin gence eğitim desteği sağlayan vakıf, bu yıl yurt içinde 9 bin 500, yurt dışında ise 129 gencin eğitimine destek olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.