banner

Burs ve öğrenim kredilerinin ödenme tarihi belli oldu




2012 Burs ve Öğrenim Kredisi Sonuçları, Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuru Sonuçları

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), bursların ödenme tarihini belirledi. Burs ve krediler 7 Ocak 2013’te ödenmeye başlanacak. Başvuru sonuçları ise bu ayın sonunda açıklanacak.

2012 itibariyle ön lisan ve lisans öğrencileri için 260 TL olan burs ve kredi miktarının 2013’ün başı itibariyle artırılması beklenirken, ödemeler 7 Ocak 2013’te başlayacak.

Üniversitelerin bir bölümüne yerleşen öğrencilerden başvuruda bulunanlara, YURTKUR tarafından her yıl öğrenim bursu ve kredisi adı altında aylık ödemeler yapılıyor. Öğrenim kredisinin mezuniyet sonrası ödemesi söz konusu iken burs karşılıksız olarak veriliyor. Bu yıl burs ve kredi miktarı ön lisans ve lisans öğrencileri için 260 TL’ydi.

Sonuçlar 26 Kasım’da

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, başvuruda bulunan öğrencilerden hangilerin öğrenim bursu hangilerinin öğrenim kredisinin verileceğinin 26 Kasım 2012 tarihinde duyurulacağı bildirildi. Bu yıl 661 bin 742 öğrenci başvuruda bulunmuştu.

Ödemeler 7 Ocak 2013’te

Burs ve kredi alan öğrencilerin açıklanmasının ardından taahhüt senetleri, 28 Kasım - 30 Aralık 2012 tarihleri arasında herhangi bir noterde; vergi, resim ve harç ödemeksizin tanzim ve tasdik ettirdikten sonra, 30 Aralık 2012 tarihi mesai saati bitimine kadar YURTKUR’un bölge ve/veya yurt müdürlüklerine teslim edilecek. Bölge ve/veya yurt müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise YURTKUR’un Ankara’daki “Söğütözü Mah.2176.Sok.No:25 Çankaya” adresine posta ile gönderecek veya elden teslim edecektir. Senetlerini belirtilen tarihte YURTKUR’a teslim eden öğrencilerin burs veya öğrenim kredisi ödemeleri 7 Ocak 2013 tarihinde Ziraat Bankası ilgili şubelerinden alabilecek.

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.