banner

Okullara hafta sonuyla birlikte 4 gün sınav tatili




28-29 Kasım 2013 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ortak sınavları nedeniyle 8. sınıf öğrencileri hariç bütün ortaokul ve ilkokul öğrencileri için okullar iki gün süreyle tatil edildi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, sınavların yapılacağı 28-29 Kasım'da ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin idari izinli sayılacaklarını, 8. sınıf öğrencilerinin sınav olduğu okullarda eğitim yapılmayacağını açıkladı.

Liselere tatil yok

İlkokul ve ortaokul bağımsız ise ilkokul öğrencilerinin okula devam edeceğini, ortaokul öğrencilerinin, 8. sınıf hariç izinli olacağını kaydetti. Çelik, lise öğrencilerinin de okula gideceğini söyledi.

Sınavların yapılacağı perşembe ve cuma günlerinin tatil olmasıyla, belirtilen öğrenciler haftasonuyla birlikte dört günlük tatil yapmış olacak.

Sınav sonuçlarının kamuoyuna açıklanmayacağını belirten Çelik, öğrencilerin ve velilerin sınav notlarını ilerleyen süreçte e-okul sisteminden görebileceklerini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.