banner

Ramazan Bayramı ne zaman? Kaç gün tatil olacak?




Ramazan ayı ne zaman başlıyor? 2014 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil? Ramazan Bayramı bu yıl 2014'te hangi günlerde denk geliyor? Ramazan ayı ne zaman başlayacak ve ne zaman sona erecek? 2014 yılı Ramazan Bayramı’nda kaç gün tatil olacak? Üç aylar ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı (Şeker Bayramı) günleri ve tarihi ne zaman? İşte yanıtı;

İçinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni barındıran "üç aylar"  yarın başlıyor. Ramazan ayı da 28 Haziran’nda başlayacak ve 27 Temmuz’da da Arife günüyle sona erecek. Ramazan Bayramı (şeker bayramı) ise 28-29-30 Temmuz tarihleri arasında. Bu yıl 2014’te Ramazan Bayramı 28 Temmuz Pazartesi’den 30 Temmuz Çarşamba günü sona erecek peki bu yıl Ramazan Bayramı nedeniyle kaç gün tatil yapılacak? Ramazan Bayramı bu sene hafta içine denk geldiği için Pazartesi, Salı ve Çarşamba diğer iki günün de tatil olması bekleniyor. Şu ana kadar henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak önceki yıllar dikkate alındığında bu sene 2014 için Ramazan Bayramı tatil süresinin epey uzun olacağı bekleniyor. Eğer Ramazan Bayramı tatiline Perşembe ve Cuma günleri de dahil edilirse bu yıl 2014 Ramazan Bayramı tatili 11 güne çıkabilir. Şimdiden rezervasyon ve tatil planları yapabilirsiniz ama belirttiğimiz gibi henüz resmi bir açıklama yok. Son karar Hükümetin.

Ramazan Bayramı birinci gün 28 Temmuz 2014 Pazartesi

Ramazan Bayramı ikinci gün 29 Temmuz 2014 Salı

Ramazan Bayramı üçüncü gün 30 Temmuz 2014 Çarşamba

Kurban Bayramı ise 3 Ekim Cuma Arife Gününden itibaren şu tarihlere denk geliyor;

Kurban Bayramı birinci gün; 4 Ekim Cumartesi

Kurban Bayramı ikinci gün; 5 Ekim Pazar

Kurban Bayramı üçüncü gün; 6 Ekim Pazartesi

Kurban Bayramı 4.gün 7 Ekim Salı

Kurban Bayramında kaç gün tatil olacak?

Kurban Bayramında pazertesi ve Salı dışında diğer günler tatil olmayacak?

"Üç aylar" yarın başlıyor

Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hicri takvimin recep ayıyla başlayan, şaban ile ramazan aylarıyla devam eden ve "üç aylar" olarak adlandırılan manevi açıdan önemli bir döneme girildiğini belirtti.

Bu dönemin tüm Müslümanlarca çok değerli sayıldığını, ibadet, yenilenme ve manevi bakımdan zenginleşme imkanı tanıdığını dile getiren Hızlı, Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'nin üç aylar içinde idrak edileceğini vurguladı.

Üç aylardan sonuncusunun ayların sultanı olarak kabul edilen ramazan olduğunu belirten Müftü Hızlı,  "Bu aylarda yapılan ibadetler, sergilenen iyilikler, verilen zekat ve sadakalar diğer aylardan çok daha sevaplıdır" ifadelerini kullandı.

Üç aylar içinde ilahi rahmetin taştığını ifade eden Hızlı,  şunları söyledi:

"Bu kadar faziletle donatılmış 'üç aylar'ın, Müslümanlar için bir fırsat dönemi olarak algılanması sanırım yerinde olacak. Bu denli sevap aylarının ayağımıza kadar gelmiş olmasını bir şans olarak görmeliyiz. Hayırlı işlerde birbirleriyle yarış içine giren müminler, işte bu aylarda yaptıkları manevi hizmetler, gösterdikleri dini hassasiyetle ebedi hayata karlı bir yatırım yapmış olurlar. 'Recep Allah’ın ayı, şaban benim ayım ve ramazan ümmetimin ayıdır' buyuran ve recep ayı girdiğinde de 'Allahım, recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana ulaştır' duasını sürekli tekrarlayan Sevgili Peygamberimizin takipçisi olmalıyız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.