banner

Üniversite kayıtları 12 Ağustos'ta başlayacak




ÖSYM, 2013-2014 öğretim yılı yükseköğretim programlarına kayıt tarihlerinin, 12-20 Ağustos olarak belirlendiğini bildirdi. 2013 ÖSYS Tercih Kılavuzu’nun aslı da dün yayınlandı.

Dün yayınlanan ÖSYS Tercih Kılavuzu’yla birlikte tercih süreci de başlamış oldu. Üniversite adayları 18 Temmuz’a kadar tercihlerini tamamlayacaklar. İsteyen adaylar tercihlerini internet yoluyla ya da başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecek. Üniversiteye kayıt işlemleri de 12-20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2013-ÖSYS tercih işlemleri, 8-18 Temmuz'da yapılacak. Adaylar,  2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden erişebilecek.

Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak. Tercih işlemleri, kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecek. Kontenjanların bulunduğu tabloların son sütunlarında yer alan 2012-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2012-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğunun unutulmaması gerekiyor.

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabilecek. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı ya da pasaportlarıyla istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracak.

2013-2014 öğretim yılı yükseköğretim programlarına kayıt tarihleri, 12-20 Ağustos olarak yeniden belirlendi.

LYS cevap kağıtları erişime açıldı

Lisans Yerleştirme Sınavları'na (2013-LYS) ait soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarının görüntüleriyle cevap anahtarları, sınava giren adayların kendi soru kitapçıkları ile cevap kağıtları, adayların incelemesi amacıyla erişime açıldı.

Adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle edinecekler. Ayrıca adaylar sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile erişebilecek. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecek.

Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak ve her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.