banner

2013 PYBS tercihleri başladı




Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih ve yerleştirme kılavuzu yayılanan PYBS’ye başburular bugün başladı. Tercihler 22 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Adayların, bursluluk tercihi dahil toplam 5 tercih hakkı bulunuyor.

2013 PYBS tercih kılavuzu için Tıklayın

pybs_mebParasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)’yer başvurular internet ya da okullar aracılığıyla yapılacak. İnternetten tercih yapacak adaylar için tercihler öğrenci velisi tarafından 22 Temmuz- 02 Ağustos 2013 tarihleri arasında bursluluk tercihi dâhil en fazla 5 (beş) tercih olmak üzere http://www.meb.gov.tr veya https://e¬okul.meb.gov.trinternet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına ve burs kodlarına göre yapılacak. Okullar aracılığıyla tercih yapacak adaylar ise; okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “2013 PYBS Başvuru ve YBO Tercih Formu”na bağlı kalarak veli adına yapabilecek. (02 Ağustos 2013 saat 17:00’ye kadar). Yerleştirme nasıl yapılacak? Yerleştirme işlemleri için öğrenciler 5 (beş) tercihe kadar başvuru yapabileceklerdir. Yerleştirme işlemi, 2013 PYBS puanına göre yapılacak ve öğrencilerden tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılacak. Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2013 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.trinternet adreslerinde ilan edilecektir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.