banner

Pedagojik Formasyon yerleştirme başvuruları ve kılavuzu




YÖK ve ÖSYM formasyon yerleştirme başvuru kılavuzunu dün akşam saatlerinde yayınladı. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı başvuruları 28 Kasım-6 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılacak. 

ÖSYM Formasyon başvuru kılavuzu

YÖK formasyon başvuru kılavuzu

Eğitimtercihi- Pedagojik Formasyon yerleştirme başvuru kılavuzu yayınlandı mı? Formasyon bavuru ücreti ne kadar? Formasyon başvuru ücreti hangi bankalara yatırılacak? Pedagojik Formasyon için kaç tercih yapılabilecek? Formasyon yerleştirme puanı nasıl hesaplanacak? İşte tüm detaylar...

ÖSYM ve YÖK, Pedagojik Formasyon yerleştirme başvuruları ile ilgili merakla beklenen formayon yerleştirme başvuru kılavuzunu yayınladı.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı yerleştirme başvuruları ÖSYM tarafından 28 Kasım-6 Aralık 2013 tarihleri arasında alınacak.

Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, adayların Pedagojik Formasyon Eğitimi için 30 tercih hakkı bulunuyor.

Kimler Pedagojik Formasyon yerleştirme başvurusu yapabilecek?

Pedagojik Formasyon yerleştirmelerine, 2010 ALES Sonbahar Dönemi ile 2011-2012-2013 yıllarında ALES’e katılan ve puanı hesaplanan adaylar başvuru yapabilecek. Formasyon için başvuru ücreti 10,00 TL olarak belirlendi. Adayların başvuru yapmadan önce başvuru ücretini aşağıdaki listede yer alan bankalardan birine veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yapabilecekleri belirtildi.

Pedagojik Formasyon başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar şunlar;

T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Denizbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Tercih ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Pedagojik formasyon yerleştirme puanı nasıl hesaplanacak?

Yerleştirmede, adayların geçerliliği devam eden tercih edilen ve programın puan türündeki en yüksek ALES puanı (2010 ALES Sonbahar Dönemi ile 2011-2012-2013 yılları) ve akademik not ortalamasından oluşturulan “Formasyon Yerleştirme Puanı” kullanılacaktır.

Adayların programlara yerleştirme işlemlerinde ALES puanının % 60’ı, akademik not ortalamasının % 40’ı alınarak Formasyon Yerleştirme Puanı hesaplanacaktır. Bu yerleştirme işlemlerinde ALES puanı ile akademik not ortalaması için herhangi bir alt sınır uygulanmayacaktır.

Formasyon Yerleştirme Puanı-SAY (FYSAY)= % 60 son üç yılın en yüksek ALES-SAY puanı + % 40 Akademik Not Ortalaması

Formasyon Yerleştirme Puanı-SÖZ (FYSÖZ)= % 60 son üç yılın en yüksek ALES-SÖZ puanı + % 40 Akademik Not Ortalaması

Formasyon Yerleştirme Puanı-EA (FYEA)= % 60 son üç yılın en yüksek ALES-EA puanı + % 40 Akademik Not Ortalaması

Yerleştirme sonuçları ve kayıt işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

ÖSYM’den yapılan açıklamada, yerleştirme sonuçlarının ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacağı ve adaylara sonuç belgesi gönderilmeyeceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, programlara yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri programların bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir denildi.

Adaylar kayıtlarını yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra 5 iş günü içerisinde yapabilecek. Yerleşen adaylar kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklar. ÖSYM’nin yükseköğretim kurumlarındaki

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.